Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
REJTÉLY-MISZTIKA

4 lényeges információ, amiről kevesen tudnak a Titanic elsüllyedésének kapcsán

Szerző:
Szabó Anna
Mindannyian hallottunk már a Titanic borzalmas süllyedéséről. Van még egy kiváló James Cameron film is a történet alapján. A tragédia 1912. április 14-i előestéjén következett be, és sok kérdést vetett fel: miért volt olyan kevés mentőcsónak? Miért hagyott figyelmen kívül a Titanic több figyelmeztetést is? Miért utazott nagy sebességgel és miért volt ilyen törékeny? Mindeközben pedig félresöpörtek egy nagyon fontos tényezőt…

Sokan jól ismerik a túlélők beszámolóit az ütközésről és megmentésüknek történetét, de mi van a bűnös, a jégheggyel? A hatalmas és gonosz jégdarabbal. Az idők hajnala óta ott állt és csak várt a Titanicra? Nem mondjuk, hogy a jéghegy a kulcsa az elsüllyedésnek, mert túlzás lenne. De mégiscsak fontos szerepet játszott a történetben, nem igaz? Éppen ezért kell közelebbről is megvizsgálni magát a jéghegyet!

Milyen nagy volt?

Ez a kép a jéghegy nagyságát tükrözi. A felső része icipici volt az alsó részéhez képest! Legmagasabb pontja alig érte el a felső fedélzetét. Magassága 345 láb, nagy része az óceán felszíne alatt volt. Összehasonlítás céljából: a Titanic hossza 882 láb volt.

Honnan jött?

A 420 000 tonnás jéghegy 1910. június 24-én a grönlandi Melville öböl gleccserétől távolodott el és rengeteget veszített a méretéből, de sajnos még ez sem mentette meg a végén a hajót.

Hogyan került oda?

Mint tudjuk, a jéghegy sorsa az, hogy a vízben úszik. Szóval, lassan és folyamatosan, véletlenül épp a Titanic-kal való találkozóhely felé haladt. 2 év után, 1912. április 14-én, elérte az ütközés helyét. Április 16-án - két nappal később - az SMS Prinz Adalbert, a páncélos cirkálónak sikerült lefotózni nem messze a baleset helyszínétől a jéghegyet, amin vörös festék volt.

Hová lett a helyszínről?

A jéghegy nem állt meg ott, ahol a Titanic elsüllyedt. Bizonyos értelemben a hajó volt az, ami keresztezte az útját, a 6 figyelmeztetés ellenére. Itt van az utolsó:

A „Mesaba” -tól a „Titanic” -nak és az összes keleti hajóig: Jégjelentés a 42 ° -tól szélességig 41 ° 25'-ig, 49 ° -tól 50 ° 30 ′ -ig. nagy jéghegy. Időjárás jó, tiszta.

Szóval, a Titanic-kal való találkozás után a jéghegy folytatta útját. Bekerült egy áramlatba, és fél éven belül elérte Ferenc József-föld, Oroszországot. Ott, 1913 nyarán elolvadt. Több mint egy évig fennmaradt, de ironikus, hogy az útja röviddel a tragédia után vége lett.
 

rejtély misztika történelem
Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL