REJTÉLY-MISZTIKA

15 felkavaró tény a Japánban található öngyilkosok erdejéről

A The Forest c. horror film a híres Aokigahara, az öngyilkosok erdejében játszódik és amelynek főszereplője nem más, mint a Trónok Harca és az Éhezők Vidala egyik üdvöskéje Natalie Dormer. A hely és a történet pedig nem kitaláció, itt van 15 felkavaró és sokkoló tény Japán, és talán a világ legfélelmetesebb erdejéről, ahová az emberek meghalni járnak. 

Az erdő északnyugatra helyezkedik el a Fuji hegytől és annyira sűrű és vadregényes, hogy alig lehet kijutni belőle. Aokigahara a nevét pedig azért kapta, mert odajárnak az emberek véget vetni életüknek. Íme 15 durva tény az erdőről:

1. Az Aokigahara a legnépszerűbb célpontja az öngyilkosoknak az egész világon

Bár pontos statisztikák nem ismertek arról, hányan vetettek már véget ott az életüknek, de állítólag körülbelül száz ember lesz öngyilkos a helyszínen évente.

2. Japánban régi tradíció az öngyilkosság

Talán sokan tudják ezt a tényt a szamuráj vagy a háborúsfilmekből. Japánban másként kezelik az öngyilkosságot, nem úgy, mint más országokban. A seppuku, a szamurájok rituális öngyilkossága tiszteletreméltó és becsületes dolog volt a feudális Japánban, ahol így bizonyíthatták a férfiak bátorságukat és rátermettségüket. Persze ez a gyakorlat már nem mindennapos, sőt már egyáltalán nem is szokás, de mindenképpen nyomott hagyott a kultúrában.

3. Japánban a legmagasabb az öngyilkosságok aránya

A hivatalos statisztikák szerint 2008-ban 2645 ember lett öngyilkos Japánban, ami a gazdasági válságnak volt köszönthető. 2009-ben visszaesett ez az érték 15 százalékkal. 2011-ben azt nyilatkozta egy az öngyilkosság megelőzéséért létrejött szervezet igazgatója a Japán Times-nek, hogy főleg a munkanélküliek, betegségben vagy mentális problémákban, családi gondokkal szenvedők lesznek öngyilkosok.

4. Az öngyilkosságot több módszerrel is próbálják megelőzni

Mondani se kell, de a japán kormány rengeteg tervet dolgozott ki arra, hogyan is csökkentsék az öngyilkosságok számát. Például biztonsági kamerát helyeztek el az erdő közelében és az biztonsági őrök számát is megnövelték. Emellett terapeuták és rendőrök is segítik az embereket, és még ilyesféle üzeneteket is helyeztek ki az erdő több pontjára: "Gondolj a gyerekeidre és a családodra.", "Az életed csodás ajándék a szüleidtől."

5. Az erdő titokzatos

Ez az erdő semmiképpen sem alkalmas egy laza, kellemes, üdítő sétára. Az erdő fái megnehezítik a közlekedést, arról nem beszélve, hogy az egész övezet a hegyoldalban van ezért a föld sziklás, nehezen járható. A fák olyan sűrűn állnak, hogy a szél is alig jut át rajtuk és élőlények sem élnek meg igazán errefelé. Egy látogató üresnek, csendesnek írta le a helyet, amelyben a lélegzetünk is üvöltésként hallatszik.

6. Az akasztás a legnépszerűbb öngyilkossági forma az erdőben

A második mérgezés, a harmadik pedig drogtúladagolás.

7. Egy regény népszerűsítette a sötét múltját

1960-ban egy japán író, Seichō Matsumoto írt egy tragikus regényt Kuroi Jukairól, aki elveszítve szerelmét és ezért indult el az öngyilkos erdőbe véget vetni sanyarú sorsának. A népszerű könyv hatással volt a japán kultúrára, és emiatt a legtöbben mintegy öngyilkossági kézikönyvnek vették, és ezek után kézenfekvő volt, hogy mi más lehetne a legjobb helyszín a halálra, mint az Aokigahara.

8. De nem ez volt a kezdete a sötét legendának...

Az Ubasute egy meglehetősen brutális formája az eutanáziának, amelyet úgy lehetne lefordítani, hogy "magára hagyni az öreg hölgyet". Nem volt éppen egy túl népszerű gyakorlat, de azért néha csak megesett, főleg a nehezebb időszakokban, mikor mondjuk egy családnak alig volt mit ennie, nemhogy megetesse az idősebb rokonokat. Ezért akkor elvitték őket a hegyre, hogy szépen meghaljanak. Tehát ezek az idős emberek nem lettek öngyilkosok, hanem szimplán éhen vagy szomjan haltak, esetleg megfagytak. A mítosz szerint nagyon sok idős családtag végezte be itt a földi pályafutását.

9. Az öngyilkos erdőt jó eséllyel kísértetek lakják

Sokan úgy gondolják, hogy az erdőben lelkek avagy kísértetek élnek, ami nem is lenne csoda, miután rengetegen haltak meg ott. Ám bizonyos folklórok szerint gonosz szellemek látogatókat térítenek le az útjukról és nem nehéz kitalálni, hogy miért...

10. 1970 óta minden évben tartanak keresést az erdőben

Önkéntesekkel nézetik át az erdőt minden évben, hogy megtalálják a holttesteket, és tisztességesen eltemessék őket. Az utóbbi években a japán kormány nem árulja el, hány testet találtak, de a 2000-es években 70 és 100 között volt a számuk.

11. Nem célszerű az erdőben sátorozni

Igaz, a törvény nem tiltja, de azok a látogatók, akik sátorral érkeznek állítólag még nem nem döntötték el tutira, hogy öngyilkosok lesznek-e. Vannak, akik napokig is maradnak, ilyenkor esélyt adnak a terapeutáknak, hogy lebeszéljék őket az öngyilkosságról.

12. Annyira sűrű az erdő, hogy könnyedén eltévedhetnek a látogatók

Az erdőbe indulók műanyag masnikkal jelölik az útjukat, hogy ne tévedjenek el a fák labirintusában, hiszen örökre is el lehet veszni.

13. Szinte nem is lehet segítséget hívni, ha bajba kerülsz

A mágneses mező miatt nem működik a GPS, a mobiltelefon és még az iránytűk sem. Természetesen ezt jó páran a démonok számlájára írják.

14. Nem mindenki meghalni indul az erdőbe

Meglepő, de tényleg akadnak olyanok, akik csak a természet szépségét, háromszáz éves fákat, a Fuji hegyet és a Narusawa jégbarlangot szeretnék látni. A lenyűgöző és egyben misztikus tájakat.

15. Aki letér az ösvényről, annak szörnyű élményben lehet része...

Az internet tele van szörnyű és felkavaró képekkel, amelyek Aokigaharában készültek. Emberi csontok, hátrahagyott és szanaszét dobált tárgyak, ágakról lógó maradványok. Hogy melyikek az igaziak, és a hatás vadászképek csak találgatni lehet. De az biztos, hogy jobban teszed, ha az ösvényen maradsz.


 

 

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL