REJTÉLY-MISZTIKA

10 lebilincselő tény a legmisztikusabb egyiptomi királynőről, Nefertitiről

A régészek évtizedek óta kutatják Nefertiti sírját, amit a mai napig nem találtak meg. Több mint három ezer év után továbbra is a történészek és a történelem kedvelőinek központi témája, mint az egyik legmisztikusabb személyiség. Ki volt Nefertiti? Feleség, anya, papnő, királynő, szépség ikon, fáraó? Van itt 10 tény a lenyűgöző Nefertitiről!

Nefertiti a történelem egyik legérdekesebb egyiptomi uralkodója. Királynő volt, de papnő is - és valószínűleg fáraó is volt. Ő és férje, IV. Amenhotep (Ehnaton) félredobták a régi isteneket, és egy istent, Atont a Nap istent imádták. Élete izgalmakról és nem kevés rejtélyről árulkodik…

Nefertiti erősebb volt, mint az előző egyiptomi királynők

Mivel Nefertitit fáraó koronájával ábrázolják, egyes régészek szerint Ehnaton egyenlő társnak tekintette őt és fáraó hatalmával rendelkezett. Nefertiti 15 éves korában ment feleségül IV. Amenhotephez. Hat lányuk és elvileg egy fia született (Tut), és együtt uralkodtak Egyiptomban Kr.e. az 1300-as évek közepén. Férje halála után valószínűleg egyedül uralkodott, amíg Tutanhamon kicsi volt.
Mindenesetre a feliratok egy királynőt ábrázolnak, akit főpapnőnek is tekintettek, akinek közvetlen kapcsolata volt Aton istennel.
 

Szólj hozzá Te is !

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL