REJTÉLY-MISZTIKA

10 érdekfeszítő tény a titokzatos háremekről – Érhet meglepetés a Szulejmán után!

Talán te is láttál pár részt a Szulejmánból. Bár kétségkívül realisztikus, de jól tudjuk, hogy a filmkészítők kiszínezik a történelmet, hogy eladhatóbb legyen, illetve sok mindent kifelejtenek a filmekből, sorozatokból. Ezért hadd mutassunk 10 olyan dolgot, amit szinte biztosan nem tudtál a háremekről.

A hárem szó arab eredetű, „szentet”, „tiltottat” jelent, ám nemcsak a nők miatt. Eredetileg a „hárem” az uralkodó magánlakosztályait jelölte, de ugyanígy hívták a ház női lakrészét is, amely idegen férfiak számára tiltott terület volt. Van itt még 10 további érdekesség a háremekkel kapcsolatban:

A hárem női tagjait elszigetelték és elrejtették a világtól

A hárem bejáratát egy kifinomult palota központjában rejtették el. Azok a nők, akik beköltöztek, ritkán hagyták el az udvart, de legalább a környezetük gyönyörű volt. A zöld és kék csempézett szobák, aranyozott díszítés, plüss bútorokkal és más a kényelmüket szolgáló berendezéssel voltak körbevéve.
Idegen férfiak számára tiltott volt a hárem, még látniuk sem volt szabad. A háremben élő nők, ha okosak és szerencsések voltak, hatalmat, tiszteletet és gazdagságot is elérhetnek a császári udvarban.
 

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL