GASZTRO

Tejberizs torta

Szerző:
Szabó Anna


Hozzávalók:

Tészta:
125 g vaj, szobahőmérsékleten
80 g pirított cukor

1 tojás
250 g liszt

Töltelék:
250 ml tej
½ rúd vanília
1 fahéj
60 g cukor
60 g rizs
3 tojás
100 g krémsajt

2 teáskanál porcukor

 

Elkészítése:

1. Először készítsd el a tésztát. A vajból (vagy a margarinból), a porcukorból és a csipetnyi sóból gyúrj tésztát, majd tedd be a hűtőbe két órát pihenni. (Így könnyebben tudsz majd vele dolgozni.)

2. Zsiradékkal kenj ki egy tortaformát. Ezután gyúródeszkán nyújtsd ki a tésztát körformára – akkora legyen, hogy a tortaformának a magasságán is túllógjon. Tekerd fel lazán a sodrófára, majd a kizsírozott formát béleld ki a tésztával – az oldalánál alaposan lenyomkodva.

3. A tésztát pár helyen bökd meg villával. Majd 190 ºC-ra előmelegített sütőben süsd meg 15 perc alatt.

4. A rizst, a tejet, a vanília rúdból késsel kinyert magokat, a fahéjat és 30 g cukrot kezdj el felforralni. Néha megkeverve fedő alatt főzd puhára, majd tedd félre langyosra hűlni.

5. 1 tojás és 1 tojás sárgáját keverj össze a főtt rizzsel, a krémsajttal egy nagyobb edényben. Rakd félre hűvös helyre.

6. 1 tojásfehérjét 1 csipet sóval verj kemény habbá, majd a 30 g cukrot apránként add hozzá. A tésztára öntsd rá a tölteléket. Majd 190 C-ra előmelegített sütőben 20 percig süsd. Ha elkészült, még forrón hintsd meg porcukorral.

Vissza többi tejberizses recepthez »

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL