GASZTRO

Narancsszószos-epres tejberizs

Szerző:
Szabó Anna
Mennyei tejberizses desszert, hogy kibírd ebédig!


Hozzávalók:

150 g rizs
500 ml alacsony zsírtartalmú tej

200 ml narancslé
2 teáskanál étkezési keményítő
3 evőkanál szeletelt mandula
500 g eper
5 evőkanál cukor
2 evőkanál krémsajt

 

Elkészítése:

1. Forrald fel a tejet a rizzsel együtt, és adj hozzá egy csipetnyi sót. Szép lassan melegítsd fel, és folyamatosan keverd meg, nehogy odakapjon a tej. Főzd addig, míg meg nem puhul a rizs.

2. A 150 ml narancslét forralj fel. A maradék 50 ml-ben keverd el az étkezési keményítőt és a cukrot, majd a tűzről levett, felforrt narancslében jól dolgozd el. Öntsd át egy másik edénybe és hagyd langyosra hűlni.

3. Az epreket mosd és pucold meg, és vágd félbe. Majd a kihűlt narancsszósszal keverd jól össze. Közben a mandulát pirítsd aranybarnára egy zsírtalan lábosban.

4. A kész tejberizst vedd le a tűzről. A 4 evőkanál cukrot keverd el a krémsajtban. A tejberizst öntsd desszertes tálakba vagy poharakba, majd öntsd le a narancsszószos eperrel, hintsd meg pirított mandulával, majd tegyél egy kevés cukros krémsajtot a tetejére.

Vissza többi tejberizses recepthez »

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL