600 ml alacsony zsírtartalmú tej
125 g kész rizs
Só
20 g szeletelt mandula
200 g vegyes bogyós gyümölcs
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál citromlé
1 tojásfehérje
4 evőkanál cukor
1. Forrald fel a tejet a rizzsel együtt, és adj hozzá egy csipetnyi sót. Szép lassan melegítsd fel, és folyamatosan keverd meg, nehogy odakapjon a tej. Főzd addig, míg meg nem puhul a rizs. Közben a mandulát pirítsd aranybarnára egy zsírtalan lábosban.
2. A bogyós gyümölcsöket mosd meg, majd keverd össze őket vaníliás cukorral és citromlével. A tojásfehérjét verd fel kemény habbá, közben lassanként add hozzá a négy evőkanál cukrot is.
3. A tojásfehérjét és a rizst nagy mozdulatokkal keverd össze, szórj rá mandulát, és tálaláskor tegyél rá bogyós gyümölcsöket.
Vissza többi tejberizses recepthez »
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK