GASZTRO

Kolbászos bab olaszosan

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

200 g chorizo vastag karikákra vágva
200 g kisebb sertéskolbász vagy virsli (magyarosíthatod debrecenivel is)
3 gerezd fokhagyma
200 ml fehérbor
660 g készen kapható paradicsomos-bazsalikomos tészta-mártás
2x410 g fehérbab (be kell áztatni, de ha nem szereted a macerát a konzerv is jó)
6 teáskanál friss, aprított petrezselyem

 

Elkészítése:

Egy közepes nagy cserépedény vagy jénait vegyél elő ezúttal. Először a chorizót kevés zsiradékon közepes lángon kicsit barnítsd meg, majd vedd ki az edényből. A chorizó kisült zsírjában hirtelen, magas hőfokon barníts a virsliken. Vedd vissza ismét a tűz hőmérsékletét.

Dobd rá a fokhagymát, és pirítsd meg kicsit. Öntsd hozzá a bort, a babot, és végül a paradicsomos-bazsalikomos tésztamártást. Közepes lángon főzd tovább, míg rottyan egyet. Közvetlenül tálalás előtt szórd bele a petrezselymet.

Köret nélkül is kiváló, de nagyon finom – és nem éppen alakbarát – héjában főtt krumplival vagy vajas-fokhagymás kenyérrel.

 

 


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL