200 g chorizo vastag karikákra vágva
200 g kisebb sertéskolbász vagy virsli (magyarosíthatod debrecenivel is)
3 gerezd fokhagyma
200 ml fehérbor
660 g készen kapható paradicsomos-bazsalikomos tészta-mártás
2x410 g fehérbab (be kell áztatni, de ha nem szereted a macerát a konzerv is jó)
6 teáskanál friss, aprított petrezselyem
Egy közepes nagy cserépedény vagy jénait vegyél elő ezúttal. Először a chorizót kevés zsiradékon közepes lángon kicsit barnítsd meg, majd vedd ki az edényből. A chorizó kisült zsírjában hirtelen, magas hőfokon barníts a virsliken. Vedd vissza ismét a tűz hőmérsékletét.
Dobd rá a fokhagymát, és pirítsd meg kicsit. Öntsd hozzá a bort, a babot, és végül a paradicsomos-bazsalikomos tésztamártást. Közepes lángon főzd tovább, míg rottyan egyet. Közvetlenül tálalás előtt szórd bele a petrezselymet.
Köret nélkül is kiváló, de nagyon finom – és nem éppen alakbarát – héjában főtt krumplival vagy vajas-fokhagymás kenyérrel.
OLVASS TOVÁBB!
Tényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROVeszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
Nem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK