GASZTRO

Banános és/vagy epres minirétes

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:
2 érett banán, vagy egy bögrényi kockázott eper (vagy mindkettő felezve )
1 csomag hatlapos rétestészta
4 evőkanál nutella
5 deka vaj
1 tojásfehérje

A sütőt előmelegítjük 200 fokra, sütőpapírral kibélelünk egy tepsit. A vajat mikróban felolvasztjuk, a tojásfehérjét enyhén felverjük egy tálkában, a banánokat maghámozzuk, majd elnegyedeljük.

A réteslapok közül hármat-hármat egymásra teszünk, közben mindegyiket megkenjük egy kanál olvasztott vajjal. Összesen nyolc négyzetre vágjuk az egymásra tett réteslapokat. A felőlünk eső végére kenünk egy kanál nutellát, beletesszük a negyed banánt (vagy természetesen az epret), a függőleges széleit behajtjuk és a réteslap szabad részeit bekenjük tojásfehérjével.

Végül szorosan feltekerjük őket. Ezután nincs is más dolgunk, mint aranybarnára és roppanósra sütni ezeket a fátylas finomságokat.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL