Szabó Anna
      
1 adag: 140 kcal
Hozzávalók: 
500g brokkoli
Étolajspray
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál őrölt koriander- kömény
750g burgonya, kockára vágva
2 kisebb csirkehúsleves-kocka
375ml zsírszegény tej
3 evőkanál finomra vágott friss koriander

Elkészítése:
1. Vágd fel a brokkolit kis darabokra. Vékonyan fújd be egy nagyobb nyeles serpenyő alját étolajjal, majd közepes lángon melegítve add hozzá a hagymát és a fokhagymát. (Ha le akarna ragadni, önts hozzá egy evőkanálnyi vizet.)
2. Fedd le, főzd alacsony hőmérsékleten öt percig, néha megkevergetve. Ha a vöröshagyma világos aranyszínűvé válik, vedd le a tűzről. Fűszerezd a köménnyel és a korianderrel, majd további kettő percig főzd.
3. A húsleveskockát engedd fel egy edényben fél liter forró vízzel.
4. Add hozzá a brokkolit és a burgonyát, majd keverd össze. Lassan forrald fel ismét, majd vedd le a lángot takarékra, és húsz percig főzd fedő alatt – vagy amíg a zöldségek megpuhulnak.
5. Ha megpuhultak, tedd félre hűlni, és turmixold simára. Add hozzá a tejet, és keverd simára, majd melegítsd fel újra (de ne forrald fel). Tálaláskor frissen őrölt borssal és sóval ízlés szerint fűszerezd.
OLVASS TOVÁBB!
   Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
   4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK