LELKIPATIKA

Te is hajlamos vagy a túlagyalásra? - 7 tipp, hogy ne gondolkodj túl sokat

Szerző:
Szabó Anna
Ha valami eszedbe jut, vagy a fejedben jár, és hosszú időn keresztül csak ezen gondolkodsz, akkor túlkombinálod a dolgokat. Hagyod, hogy több ideig legyen a fejedben, mint amennyi feltétlenül szükséges vagy egészséges. Jó, ha tudod, hogy hosszú távon a túlgondolás rossz ítélőképességhez, fokozott szorongáshoz és passzivitáshoz vezet.

Fontos, hogy képes vagy végiggondolni dolgokat, ugyanakkor ötleteidet képesnek kell lenned valóra váltani. A tett nélküli vízió csak egy álom. A vízió nélküli tett elfelejtődik. Ha azonban a kettő összejön, az eredmény megváltoztathatja a világot.

Létezik egy vicces nevű kifejezés, az analízis paralízis, ami tökéletesen rámutat ennek veszélyeire. Amikor túlkomplikálsz dolgokat, stresszelni és szorongani fogsz miatta, a tested pedig stresszhormonokat fog termelni: epinefrilt és kortizolt. Miattuk is nehezebben fogsz tudni tisztán és hatékonyan gondolkodni, sőt, néha egyszerűen lefagysz. A túlgondolás bizony képes tönkretenni az ember életét. Meggátolja, hogy előrébb juss az életben, úgy érzed, alul teljesítesz, frusztrált és szorongó leszel, sőt, akár depresszió is kialakulhat. Mindennek a megelőzésére gyűjtöttünk össze néhány tippet, amiket észben tartva sikerülhet túllendülni a problémán.
 

lelkipatika
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL