LELKIPATIKA

Önmagad keresése - Néha el kell magad engedni ahhoz, hogy magadra találhass

Az egyik legnagyszerűbb kaland, amit valaki átélhet, az nem más, mint önmaga felfedezésének az útja. Életünk egy bizonyos pontján, mindannyian szembesülünk a kérdéssel: kik is vagyunk valójában? Mi az életünk célja? Ez az, ahol az út kezdetét veszi – amikor ráébredsz, hogyan is lehetsz önmagad motivációs forrása.

Mielőtt azonban az önismeret útjára vállalkoznánk, keressünk néhány jelet, melyek az elveszettség és tanácstalanság jelei lehetnek. Az önfelfedezés felé vezető első lépés az érzéseid elfogadásának tudatosítása. Az, ha teljes mértékben el tudod fogadni a világbeli helyeddel kapcsolatos zavarodottságot, egy rendkívül bátor dolog. De mi is válthatja ki az identitásvesztés érzését? Íme a néhány legbeszédesebb jel:

• úgy érzed, identitásod inkább széttördelt, mint sem egy egész érzetét kelti
• nem találod a helyedet a világban
• erős elégedetlenséget érzel
• úgy érzed, képes lennél túlszárnyalni jelenlegi élethelyzeted
• elvesztetted a valódi kapcsolatot a családoddal és a barátaiddal

Ha ezek az érzelmek és érzések ismerősek, akkor itt az idő, hogy lépj egy lépést hátrébb, és vesd bele magad az önmegfigyelés folyamatába, hogy felülkerekedhess az önpusztító gondolatokon és viselkedésen.
 

Önmagunk keresése

A népszerű hiedelemmel ellentétben, az önazonosság nem egy veleszületett dolog. Sokkal inkább, mint ahogyan a személyiséged is, az önazonosság is folyamatosan alakul és fejlődik. Az, hogy ez a folyamat hogyan zajlik, az élettel kapcsolatos céljaidtól és az önmagadba vetett hitedtől is függ. A legnehezebb rész azonban az, hogy meg tudd különböztetni az észlelést a valóságtól.

Több faktor is van, ami előidézheti ezeket a nihilisztikus érzéseket és érzelmeket, amik igen kedvezőtlenek lehetnek a mentális egészséged szempontjából – amennyiben nincsenek megfelelően kezelve. A továbblépés szempontjából a legjobb, ha a gyökerüknél ragadod meg ezeket a problémákat.
 

Szólj hozzá Te is !

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL