LELKIPATIKA

Mennyi idős a lelked? - Tudd meg, melyik lélekkorosztályba tartozol!

Szerző:
Szabó Anna
Úgy tartják, az élet egy utazás, és azért vagyunk itt, hogy fontos feladatokat tegyünk a magunkévá. Elgondolkodtál már azon, hogy a leckék, melyeket megtanulunk és a bölcsességek, melyeket életünk során felhalmozunk, kihatnak más életeinkre is? Ez tán azért lehetséges, mert az élet nem az egyetlen útja a tapasztalásnak, a haladásnak és az érettségnek.

Tényleg létezik a reinkarnáció, vagy más néven a lélekvándorlás, amely felelős a különböző világnézetekért, az ösztönös belső erőért, és a döntésekért, amelyeket hozunk? Mi tesz minket különbözővé másoktól? Mi tesz egy embert bölcsebbé a koránál, mi hajtja előre, és miért van az, hogy valaki a kora ellenére nem más, mint egy nagy gyermek? Függetlenül attól, hogy hiszel benne vagy sem, elgondolkodtat a lélekvándorlás lehetősége vagy sem, a következőkben azokról a „lélekkorokról” olvashatsz, melyek ráillenek az emberek nagy részére, akikkel életed során találkozol.

Mi is tulajdonképpen a „lélekkor”?

A lélekkor elmélete szerint az embernek nem csak egy élete van, hanem több is, amelyekben a lelke növekedhet, tanulhat és fejlődhet. A lélekkorok a fejlődés különböző szintjeire alapulnak, melyeket a lélek megszerez reinkarnációs utazása során. A személy áthalad a hierarchián, a végén pedig a lélek szabadon visszatérhet az univerzális és végtelen tudatossághoz, elérve a végső felszabadulást. Ezt az állapotot néhányan a Nirvána állapotának hívják, mások Mennyországnak, megint mások a Paradicsomnak nevezik.

Az 5 lélekkor

 

A különböző emberi létek szintjének megértése rendkívül hasznos módja az empátia, a megértés és az intuíció fejlesztésének. Továbbá ezek mind-mind elengedhetetlen kulcsok ahhoz, hogy egyre erősebb kapcsolatot alakítsunk ki lelkünkkel a lélekmunka során. Figyeld meg, hogyan alakul a lélek kora „kezdő”, a „középhaladó”, és a „haladó” szinten.

 

Csecsemő lelkek

 

Elsődleges szempont: Életben maradni.

Leckék, melyeket meg kell tanulnia: Alapvető élettapasztalat, túlélés, halandóság, testiség.

Összevetés az életkorral: 0-4 év

Kulcsjellemzők: Éretlen, vad, játékos, ingerlékeny, egyszerű, óvatos, gyerekes, csoporttámogatásra szoruló, „vadászó-gyűjtögető”

A léleknek ezt a korát „Újszülött lelkületnek” is nevezik. Akinek ennyire fiatal a lelke, az gyakran érzi magát másokhoz képest tudatlannak, rendkívül gyermeteg és ártatlan. Egyszerűen fogja fel az életet, és valóban naiv megközelítése van a világhoz. Az „Újszülött lelkületű” emberek nehezen alkalmazkodnak a „civilizált társadalomhoz”, valahogy sokkal jobban vonzódnak a vad környezetben élő törzsekhez, embercsoportokhoz.

Baba lelkek

 

Elsődleges szempont: Valahova tartozni

Leckék, melyeket meg kell tanulnia: Társadalmi struktúra, szabályok, szerepek, emberi kapcsolatok.

Összevetés az életkorral: 4-13 év

Kulcsjellemzők: Engedékeny, kötelességtudó, katonás, fegyelmezett, hagyományos, erős értékekkel bíró.

Gyakran nevezik „Gyermeki lelkületnek” is. Az az ember, akinek ilyen korú a lelke, folyamatosan kutatja az élet értelmét, illetve keresi a rendet és a stabilitást ebben a kaotikus és bizonytalan világban. Tisztának, szerénynek, ugyanakkor keménynek érzi magát másokkal szemben, általában konzervatív, vallásos és szabálykövető. Hitét és érzékeit kultúrája és saját erkölcse határozza meg.

 

Fiatal lelkek

 

Elsődleges szempont: Függetlenség.

Leckék, melyeket meg kell tanulnia: Személyes fejlődés, szabad akarat, személyes teljesítmény.

Összevetés az életkorral: 13-29 év

Kulcsjellemzők: Ambiciózus, versenyképes, kezdeményező, újító, önző, fontos számára anyagi gyarapodás, a szabadság és az önkifejezés

„Tinédzser lelkületnek” is nevezik. Az ebbe a lélekkorosztályba tartozó emberek gyakran élnek ezen alapelv szerint: „az én utam az autópálya”. A kamaszkorúakhoz hasonlóan, keresik a függetlenséget, a társadalmi státuszt, és előnyben részesítik az anyagi haszonszerzést. Lényegében ők a változások kezdeményezői és számos nagyszerű fejlesztésért felelősek a világban. Gyakran hajlamosak munkamániássá válni.

Érett lelkűek

 

Elsődleges szempont: Harmónia

Leckék, melyeket meg kell tanulnia: Empátia, pszichológiai stabilitás, kölcsönös függőség, öntudat, kapcsolatok

Összevetés az életkorral: 29-55 év

Kulcsjellemzők: Érzékeny, kíváncsi, neurotikus, diplomatikus, befelé forduló, egyenlőségre törekvő, együttműködő

Gyakran nevezik „Felnőtt lelkületnek” is. Azok az emberek, akik ebbe a lélekkorosztályba tartoznak, egész életükben a harmóniát keresik. Gyakran érzik magukat lelki betegnek, ettől függetlenül rendkívül gondoskodóak. Kizárólag a belső világukra fókuszálnak, de gyakran küzdenek az élet bonyodalmai és finomságai között lévő vékony határvonallal. Az érett lélek liberális, kapcsolat-orientált és látnok is egyben. Számára az élet nem a túlélésről, a szerepek betöltéséről, vagy az anyagi javak hajkurászásáról szól, hanem a megértésről, az empátiáról, és bajtársiasságról.

 

Idős lelkűek

Elsődleges szempont: Lelki kiteljesedés

Leckék, melyeket meg kell tanulnia: Önállóság, bölcsesség, szellemi tudatosság

Összevetés az életkorral: 56 évtől

Kulcsjellemzők: Magányos, spirituális, különálló, filozofikus, emberbarát, fáradt, motiválatlan, empatikus

A reinkarnációs ciklus végén jöjjenek az Idős lelkületű emberek. Már megtapasztalták a létezés 4 szakaszát, jól lekerekített ismeretük van a társadalomról, kapcsolatokról és általában az egész világról. Ezen a ponton az emberek már érdektelennek találják a mindennapokat, és csak kevés dolog tud számukra meglepetést okozni, vagy éppen kizökkenteni a magabiztosságukból. Kiegyensúlyozottak és filozofikus módon állnak az élethez, ők képviselik a mélységet, a nyugodtságot és a bölcsességet. Az önmegvalósításra és a spirituális kiteljesedésre fókuszálnak, számukra az élet egy összekapcsolt rendszer.

 

lelkipatika lélek
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL