LELKIPATIKA

Mennyi idős a lelked? - Tudd meg, melyik lélekkorosztályba tartozol!

Úgy tartják, az élet egy utazás, és azért vagyunk itt, hogy fontos feladatokat tegyünk a magunkévá. Elgondolkodtál már azon, hogy a leckék, melyeket megtanulunk és a bölcsességek, melyeket életünk során felhalmozunk, kihatnak más életeinkre is? Ez tán azért lehetséges, mert az élet nem az egyetlen útja a tapasztalásnak, a haladásnak és az érettségnek.

Tényleg létezik a reinkarnáció, vagy más néven a lélekvándorlás, amely felelős a különböző világnézetekért, az ösztönös belső erőért, és a döntésekért, amelyeket hozunk? Mi tesz minket különbözővé másoktól? Mi tesz egy embert bölcsebbé a koránál, mi hajtja előre, és miért van az, hogy valaki a kora ellenére nem más, mint egy nagy gyermek? Függetlenül attól, hogy hiszel benne vagy sem, elgondolkodtat a lélekvándorlás lehetősége vagy sem, a következőkben azokról a „lélekkorokról” olvashatsz, melyek ráillenek az emberek nagy részére, akikkel életed során találkozol.

Mi is tulajdonképpen a „lélekkor”?

A lélekkor elmélete szerint az embernek nem csak egy élete van, hanem több is, amelyekben a lelke növekedhet, tanulhat és fejlődhet. A lélekkorok a fejlődés különböző szintjeire alapulnak, melyeket a lélek megszerez reinkarnációs utazása során. A személy áthalad a hierarchián, a végén pedig a lélek szabadon visszatérhet az univerzális és végtelen tudatossághoz, elérve a végső felszabadulást. Ezt az állapotot néhányan a Nirvána állapotának hívják, mások Mennyországnak, megint mások a Paradicsomnak nevezik.

Az 5 lélekkor

 

A különböző emberi létek szintjének megértése rendkívül hasznos módja az empátia, a megértés és az intuíció fejlesztésének. Továbbá ezek mind-mind elengedhetetlen kulcsok ahhoz, hogy egyre erősebb kapcsolatot alakítsunk ki lelkünkkel a lélekmunka során. Figyeld meg, hogyan alakul a lélek kora „kezdő”, a „középhaladó”, és a „haladó” szinten.

 

  1. Csecsemő lelkek

 

Elsődleges szempont: Életben maradni.

Leckék, melyeket meg kell tanulnia: Alapvető élettapasztalat, túlélés, halandóság, testiség.

Összevetés az életkorral: 0-4 év

Kulcsjellemzők: Éretlen, vad, játékos, ingerlékeny, egyszerű, óvatos, gyerekes, csoporttámogatásra szoruló, „vadászó-gyűjtögető”

A léleknek ezt a korát „Újszülött lelkületnek” is nevezik. Akinek ennyire fiatal a lelke, az gyakran érzi magát másokhoz képest tudatlannak, rendkívül gyermeteg és ártatlan. Egyszerűen fogja fel az életet, és valóban naiv megközelítése van a világhoz. Az „Újszülött lelkületű” emberek nehezen alkalmazkodnak a „civilizált társadalomhoz”, valahogy sokkal jobban vonzódnak a vad környezetben élő törzsekhez, embercsoportokhoz.

  1. Baba lelkek

 

Elsődleges szempont: Valahova tartozni

Leckék, melyeket meg kell tanulnia: Társadalmi struktúra, szabályok, szerepek, emberi kapcsolatok.

Összevetés az életkorral: 4-13 év

Kulcsjellemzők: Engedékeny, kötelességtudó, katonás, fegyelmezett, hagyományos, erős értékekkel bíró.

Gyakran nevezik „Gyermeki lelkületnek” is. Az az ember, akinek ilyen korú a lelke, folyamatosan kutatja az élet értelmét, illetve keresi a rendet és a stabilitást ebben a kaotikus és bizonytalan világban. Tisztának, szerénynek, ugyanakkor keménynek érzi magát másokkal szemben, általában konzervatív, vallásos és szabálykövető. Hitét és érzékeit kultúrája és saját erkölcse határozza meg.

 

  1. Fiatal lelkek

 

Elsődleges szempont: Függetlenség.

Leckék, melyeket meg kell tanulnia: Személyes fejlődés, szabad akarat, személyes teljesítmény.

Összevetés az életkorral: 13-29 év

Kulcsjellemzők: Ambiciózus, versenyképes, kezdeményező, újító, önző, fontos számára anyagi gyarapodás, a szabadság és az önkifejezés

„Tinédzser lelkületnek” is nevezik. Az ebbe a lélekkorosztályba tartozó emberek gyakran élnek ezen alapelv szerint: „az én utam az autópálya”. A kamaszkorúakhoz hasonlóan, keresik a függetlenséget, a társadalmi státuszt, és előnyben részesítik az anyagi haszonszerzést. Lényegében ők a változások kezdeményezői és számos nagyszerű fejlesztésért felelősek a világban. Gyakran hajlamosak munkamániássá válni.

  1. Érett lelkűek

 

Elsődleges szempont: Harmónia

Leckék, melyeket meg kell tanulnia: Empátia, pszichológiai stabilitás, kölcsönös függőség, öntudat, kapcsolatok

Összevetés az életkorral: 29-55 év

Kulcsjellemzők: Érzékeny, kíváncsi, neurotikus, diplomatikus, befelé forduló, egyenlőségre törekvő, együttműködő

Gyakran nevezik „Felnőtt lelkületnek” is. Azok az emberek, akik ebbe a lélekkorosztályba tartoznak, egész életükben a harmóniát keresik. Gyakran érzik magukat lelki betegnek, ettől függetlenül rendkívül gondoskodóak. Kizárólag a belső világukra fókuszálnak, de gyakran küzdenek az élet bonyodalmai és finomságai között lévő vékony határvonallal. Az érett lélek liberális, kapcsolat-orientált és látnok is egyben. Számára az élet nem a túlélésről, a szerepek betöltéséről, vagy az anyagi javak hajkurászásáról szól, hanem a megértésről, az empátiáról, és bajtársiasságról.

 

  1. Idős lelkűek

Elsődleges szempont: Lelki kiteljesedés

Leckék, melyeket meg kell tanulnia: Önállóság, bölcsesség, szellemi tudatosság

Összevetés az életkorral: 56 évtől

Kulcsjellemzők: Magányos, spirituális, különálló, filozofikus, emberbarát, fáradt, motiválatlan, empatikus

A reinkarnációs ciklus végén jöjjenek az Idős lelkületű emberek. Már megtapasztalták a létezés 4 szakaszát, jól lekerekített ismeretük van a társadalomról, kapcsolatokról és általában az egész világról. Ezen a ponton az emberek már érdektelennek találják a mindennapokat, és csak kevés dolog tud számukra meglepetést okozni, vagy éppen kizökkenteni a magabiztosságukból. Kiegyensúlyozottak és filozofikus módon állnak az élethez, ők képviselik a mélységet, a nyugodtságot és a bölcsességet. Az önmegvalósításra és a spirituális kiteljesedésre fókuszálnak, számukra az élet egy összekapcsolt rendszer.

 

 

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL