LELKIPATIKA

Hogyan találhatod meg magadban a benned rejlő istennő-őstípust?

Az életutadon számos esetben feltűnnek az istennő-archetípusok. Ahogy nőként próbálod felvenni a kapcsolatot a valódi önmagaddal, ellenállsz a társadalom elvárásainak, az önkorlátozó gondolatoknak, a megszokott mintázatoknak és külső nyomásnak. Gyönyörű, költői módja az önmegismerésnek és a női energiák felfedezésének.

Egy híres pszichiáter, Jung jegyezte le először az archetípusok jelentőségét a pszichés folyamatok elemzése során. Az archetípusok olyan közös tulajdonságok, amelyek alapján bizonyos személyek egy csoportba tartoznak. Jung volt az első, aki a mitológiára is az irodalomra vetítve tanulmányozta az őstípusokat.
Hogyan ismerhető meg az egyén az istennő-archetípusok segítségével?

Napjainkban megfigyelhető, hogy a nők egyre inkább megtalálják a hangjukat és erejüket, ez pedig az élet minden területére befolyással van. Ennek megértése nem csupán egy belső utazás: tudatosan meg kell ismernünk a társadalomra gyakorolt hatásait is.

Az egyén szempontjából remek módszernek bizonyulhat az istennő archetípusok tanulmányozása a bennünk rejlő nőiesség, egyensúly, erősségek és kihívások megismerése során.

A 6 görög istennő-őstípus:
 

6. Perszephoné, a tavasz istennője

Perszephoné különleges energiája nem emelkedik ki különösen a többi közül. Rejtély és titok övezi.

A legenda szerint Perszephoné élete egyaránt kapcsolódik a tavasz virágzásához és az alvilághoz, a halál birodalmához. Hádész elrabolta, és mielőtt visszatért volna édesanyjához és Hermészhez, megkóstolt pár gránátalma-gyöngyöt, melynek következtében a két világ között ragadt. Később ő lett az alvilág királynője, a halott hős lelkek vezetője.

Ez a típus alázatosabb és könnyebben befolyásolható, mint a többi. Azok a nők, akik ide tartoznak, örök fiatalságot élveznek. A fiatal, szűz Perszephonével kiváltképp tudnak azonosulni a nők, főként a tinédzser évek során és munkavállalás előtt. Nem egészen ismeri még saját magát, hogy mit szeretne, egyelőre képtelen elkötelezni magát. Az anyja könnyen visszatarthatja a fejlődésben. Hajlamos alárendeltté válni férfiak társaságában.

Az egyik legcsodásabb szokása mások megsegítése. Rendkívül rugalmas és érzékeny, tanulékony, de azoknak, akikben a fiatal, éretlen Perszephoné van jelen, nehezükre esik a függetlenedés.


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL