LELKIPATIKA

Hogyan találhatod meg magadban a benned rejlő istennő-őstípust?

Az életutadon számos esetben feltűnnek az istennő-archetípusok. Ahogy nőként próbálod felvenni a kapcsolatot a valódi önmagaddal, ellenállsz a társadalom elvárásainak, az önkorlátozó gondolatoknak, a megszokott mintázatoknak és külső nyomásnak. Gyönyörű, költői módja az önmegismerésnek és a női energiák felfedezésének.

Egy híres pszichiáter, Jung jegyezte le először az archetípusok jelentőségét a pszichés folyamatok elemzése során. Az archetípusok olyan közös tulajdonságok, amelyek alapján bizonyos személyek egy csoportba tartoznak. Jung volt az első, aki a mitológiára is az irodalomra vetítve tanulmányozta az őstípusokat.
Hogyan ismerhető meg az egyén az istennő-archetípusok segítségével?

Napjainkban megfigyelhető, hogy a nők egyre inkább megtalálják a hangjukat és erejüket, ez pedig az élet minden területére befolyással van. Ennek megértése nem csupán egy belső utazás: tudatosan meg kell ismernünk a társadalomra gyakorolt hatásait is.

Az egyén szempontjából remek módszernek bizonyulhat az istennő archetípusok tanulmányozása a bennünk rejlő nőiesség, egyensúly, erősségek és kihívások megismerése során.

A 6 görög istennő-őstípus:
 

4. Héra, a házasság istennője

Héra Zeusz felesége, Rhea és Kronosz gyermeke. A házasság istennőjeként tisztelik, de nem csupán feleség – rendkívüli ereje van és az Olümposzt is ő vezeti.
Héra energiája az egyik legerősebb az összes őstípus közül, mint a boldogság, mind a fájdalom tekintetében. Nagyrészt csak felnőtt nők jellemében nyilvánul meg.
A feleséggé válás akarata jellemzi. Csodás esküvőre vágyik és egy olyan társra, aki összeszedett és aki mellett sikeresnek és teljesnek érezheti magát. Mások véleménye túlságosan nagy hatással van rá.

Azoknak a nőknek, akik csalódottak az egyedülállóság következtében, nem szabad alábecsülni vagy figyelmen kívül hagyni a fájdalmát.
Héra legtöbb sérülését a férjével való kapcsolatban szerezte. Könnyű felismerni az ebbe a csoportba tartozó nőket – ők a ragyogó menyasszonyok, de a becsapott feleségek is. A mai társadalom Héráinak várniuk kell a megfelelő társra, de helyet kell adniuk a bennük rejlő többi istennőnek is.
 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL