LELKIPATIKA

Hogyan találhatod meg magadban a benned rejlő istennő-őstípust?

Az életutadon számos esetben feltűnnek az istennő-archetípusok. Ahogy nőként próbálod felvenni a kapcsolatot a valódi önmagaddal, ellenállsz a társadalom elvárásainak, az önkorlátozó gondolatoknak, a megszokott mintázatoknak és külső nyomásnak. Gyönyörű, költői módja az önmegismerésnek és a női energiák felfedezésének.

Egy híres pszichiáter, Jung jegyezte le először az archetípusok jelentőségét a pszichés folyamatok elemzése során. Az archetípusok olyan közös tulajdonságok, amelyek alapján bizonyos személyek egy csoportba tartoznak. Jung volt az első, aki a mitológiára is az irodalomra vetítve tanulmányozta az őstípusokat.
Hogyan ismerhető meg az egyén az istennő-archetípusok segítségével?

Napjainkban megfigyelhető, hogy a nők egyre inkább megtalálják a hangjukat és erejüket, ez pedig az élet minden területére befolyással van. Ennek megértése nem csupán egy belső utazás: tudatosan meg kell ismernünk a társadalomra gyakorolt hatásait is.

Az egyén szempontjából remek módszernek bizonyulhat az istennő archetípusok tanulmányozása a bennünk rejlő nőiesség, egyensúly, erősségek és kihívások megismerése során.

A 6 görög istennő-őstípus:
 

3. Aphrodité, a szerelem és szépség istennője

Aphrodité egyike a legimádottabb istennőknek, egészen az antikvitás korától a modern időkig. A szépséget, dicsőséget, gyengédséget és kalandos szerelmet jelképezi.
Más istennőkkel ellentétben ő megválaszthatta a férjét, Héphaisztoszt. Számos szerelmi kalandjából született gyermeke. A háború istenével, Árésszal folytatott románca intenzív, hosszú és irányíthatatlanul szenvedélyes volt.

Hermésszel folytatott viszonyából született Hermaphroditosz, aki hasonlóan gyönyörű volt, mint a szülei és a biszexualitás szimbóluma lett.
A történelem során a vallási és politikai nézetek váltakozásának hatására Aphrodité tulajdonságait egyenesen gyalázatosnak tekintették és el is hallgatták.

Aphrodité modern megvalósulása egy olyan feleség vagy szerelem, aki nem rest a kreativitására összpontosítani és felfedezni céljait és azt, hogy mi tölti el örömmel.

Míg a társadalom megpróbálta elhallgattatni, sok nő tapasztal egyfajta szexuális megvilágosodást serdülőkorban. Egyesek megfutamodnak, mások pedig felfedezik ezt.
Aphrodité személyisége kétféleképpen él tovább a modern nőben: egyrészt az intim kapcsolatok révén, másrészt a szenvedélyes munkában. Ezek a nők gyakran művészettel foglalkoznak.

Nehéz, ha Aphrodité archetípusa dominál a karakterünkben, hiszen a társadalom azt tanítja nekünk, hogyan rejtsük el ezt az oldalunkat, melynek következtében sok erőfeszítést kell tennünk, hogy a lehető legjobb módon használhassuk fel az ebből adódó energiáinkat.
 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL