LELKIPATIKA

Hogyan találhatod meg magadban a benned rejlő istennő-őstípust?

Az életutadon számos esetben feltűnnek az istennő-archetípusok. Ahogy nőként próbálod felvenni a kapcsolatot a valódi önmagaddal, ellenállsz a társadalom elvárásainak, az önkorlátozó gondolatoknak, a megszokott mintázatoknak és külső nyomásnak. Gyönyörű, költői módja az önmegismerésnek és a női energiák felfedezésének.

Egy híres pszichiáter, Jung jegyezte le először az archetípusok jelentőségét a pszichés folyamatok elemzése során. Az archetípusok olyan közös tulajdonságok, amelyek alapján bizonyos személyek egy csoportba tartoznak. Jung volt az első, aki a mitológiára is az irodalomra vetítve tanulmányozta az őstípusokat.
Hogyan ismerhető meg az egyén az istennő-archetípusok segítségével?

Napjainkban megfigyelhető, hogy a nők egyre inkább megtalálják a hangjukat és erejüket, ez pedig az élet minden területére befolyással van. Ennek megértése nem csupán egy belső utazás: tudatosan meg kell ismernünk a társadalomra gyakorolt hatásait is.

Az egyén szempontjából remek módszernek bizonyulhat az istennő archetípusok tanulmányozása a bennünk rejlő nőiesség, egyensúly, erősségek és kihívások megismerése során.

A 6 görög istennő-őstípus:
 

1. Artemisz, a vadászat istennője

A fehér ruhás, vad Artemisz a vadászat, a vadon és a Hold istennője. Különböző állatokkal ábrázolták, melyek közül mindegyik egy nemes tulajdonságát volt hivatott jelképezni: a szarvas, őzsuta és nyúl a menekülő természetére utal, az oroszlán a vadászképességeire, a vaddisznó a romboló erejére, a medve a vadvilág védelmére, a ló pedig a szabadságára. Kevésbé kötődik a civilizált társadalomhoz, erejét is sokkal inkább a testének köszönheti, mint a szívének vagy elméjének.

Artemisz archetípusa független jellemre utal. Olyan nők tartoznak ide, akiknek nincs szükségük másra, hogy egésznek érezhessék magukat. Akik tudják, merre tartanak és azt is, hogyan érik el a céljukat, bíznak magukban és képesek gondoskodni saját magukról.

Artemisz jellemvonásainak elsajátítása elengedhetetlen ahhoz, hogy közelebb kerülhessünk a céljainkhoz, önbizalmat szerezzünk és elismerjük az értékünket. Erősen kapcsolódik a feminista mozgalomhoz. Felügyeli a gyermek és az anya jóllétét.
 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL