LELKIPATIKA

7 jel, hogy mentálisan fáradt vagy - Így orvosolhatod!

Érezted valaha, hogy nem bírod tovább? Kész, feladod, mert képtelen vagy koncentrálni, segítséget nyújtani? Ha igen, akkor a mentális fáradtság jeleit tapasztaltad magadon. Ezek a jelek biztosan ismerőnek tűnnek, amikor sok stresszt, feszültséget zaklatottságot tapasztalsz magad körül.

Mindannyian voltunk már fizikailag fáradtak, így jól ismerjük a fáradtság jeleit. A mentális fáradtság is hasonló, de mivel az agyad kontrollálja a testedet, ez jóval komolyabb. Most felülvizsgáljuk a mentális fáradtság jeleit, és azt is, hogyan harcolhatsz ellene.

 

2. Ritkán van szabadidőd

Emlékszel, mikor nyaraltál utoljára? Egy tanulmány kimutatta, hogy 2 stratégia létezik a mentális fáradtság kezelésére, elkerülve azokat a dolgokat, amik okozzák azt. Az egyik stratégia magában foglalja, hogy kerüld el a szükségtelen, felesleges feladatokat. Más szóval, válogass a teendőid között. Ha tudsz, néhány feladatot adj át valakinek, vagy halaszd későbbre a kevésbé fontos teendőket.

A másik stratégia az, hogy próbáld megtalálni azokat a lehetőségeket, amelyek regenerálnak, és „visszaállítanak” a helyes kerékvágásba. Ez lehet egy olyan környezet, ahol megerősödsz, mert pozitív emberek vesznek körül, lehet egy kellemes wellness fürdő, amely nemcsak a testedet, hanem az elmédet is felfrissíti, így képes leszel újra tisztán gondolkodni. De már azzal is sokat tehetsz mentális állapotodért, ha néhány percig átadod magad a csodálatos napfénynek, és hagyod, hogy a „semmi közepén” ücsörögj.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL