LELKIPATIKA

7 jel, hogy mentálisan fáradt vagy - Így orvosolhatod!

Érezted valaha, hogy nem bírod tovább? Kész, feladod, mert képtelen vagy koncentrálni, segítséget nyújtani? Ha igen, akkor a mentális fáradtság jeleit tapasztaltad magadon. Ezek a jelek biztosan ismerőnek tűnnek, amikor sok stresszt, feszültséget zaklatottságot tapasztalsz magad körül.

Mindannyian voltunk már fizikailag fáradtak, így jól ismerjük a fáradtság jeleit. A mentális fáradtság is hasonló, de mivel az agyad kontrollálja a testedet, ez jóval komolyabb. Most felülvizsgáljuk a mentális fáradtság jeleit, és azt is, hogyan harcolhatsz ellene.

 

1. Tisztában vagy vele, hogy túl sok minden történik egyszerre

Túlterheltnek érzed magad? Valószínűleg, szó szerint túlterhelt a befogadóképességed. Hangok, szagok, látás, mentális tevékenység, mozgás, meghallgatni másokat - néha mindez egy adott környezetben történik, ami túl sok lehet egy idő után. Mikor túl sok információ érkezik feléd, az agyad a stressz és a mentális fáradtság jeleit kezdi mutatni. Valószínűleg többször is megkéred a környezetedet, hogy ismételjék meg, amiket mondtak, mert egyszerűen nem jut el az agyadig. Esetleg nem veszed észre azokat a részleteket, amiket pedig látnod kellett volna. Próbálj meg kikapcsolni minden zavaró tényezőt, ami akadályozhatja a regenerálódásodat, például TV, zene, villogó fények stb. Fordulj az illető felé, aki éppen beszél hozzád, és próbálj szemkontaktust felvenni vele, így teljesen neki szenteld minden figyelmedet, és könnyebb lesz megérteni azt, amit mondani akar neked. Egyszerre csak egy feladatra koncentrálj.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL