LELKIPATIKA

5 érv, amiért a 2020-as évben érdemes lesz kissé önzőbbnek lenned

Megérdemled, hogy ebben az évben egy kicsit egészségesen önző legyél, és próbálj meg változtatni önmagadon. Most megmutatjuk, hogyan is teheted mindezt, illetve miért is jó neked, ha egy kicsit önzővé válsz.

 Az önszeretet sohasem önzés – egyszerűen az egyetlen olyan adomány, amellyel megajándékozhatod magad, és ebből a szeretetből másoknak is adhatsz. Ha odafigyelsz önmagadra és eláraszt a hála, akkor nem csupán te érzed jobban magad, hanem másoknak is sokkal több szeretetet leszel képes nyújtani.” – Parker J. Palmer

Ez egyszerűen azt jelenti, hogy elsősorban saját magadat kell szeretned. Ez nem önzőség, hanem egyfajta túlélés. Ha nem törődsz az alapvető igényeiddel, akkor ki más is tenné meg? Az egész életben te magad vagy az, akinek együtt kell élnie saját magával, így nincs mit tenni, mint elfogadni és szeretni önmagad. Az élet azonban többről szól, mint magáról a túlélésről. Muszáj időt szakítanod magadra, törődnöd az igényeiddel, kideríteni, hogy mit is szeretsz igazán, és olyan életet kialakítani, amire büszke lehetsz. Sajnos sokan nem aknázzák ki a bennük rejlő képességeket, vagy nem úgy élik az életüket, ahogyan kellene. Így legyél egészségesen önző az idei évben:

 

Az egészségi állapotod és a közérzeted is javul

Ha egy kicsit visszaveszel a tempóból, és többet törődsz önmagaddal, akkor a közérzeted is javul és fizikailag is jobban érzed majd magad. Amikor ugyanis nem szereted magad eléggé, hajlamos vagy egészségtelenebb ételeket fogyasztani, rossz kapcsolatokban benne ragadni és egyszerűen túl feszített tempót diktálni. Nincs elég idő a dekompresszióra, és nem hagysz időt arra, hogy a tested képes legyen regenerálódni.

Azonban, ha előtérbe helyezed önmagad, akkor automatikusan elkezdesz egészségesebben is élni. Érdemes sokat meditálni, odafigyelni a helyes táplálkozásra, próbálj meg minél többször főzni és rendszeresen edzeni. Semmi sem lehet fontosabb az egészségnél, és ha erőfeszítéseket teszel mindennek az érdekében, akkor jobban fogod magad érezni a bőrödben.

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL