LELKIPATIKA

5 érv, amiért a 2020-as évben érdemes lesz kissé önzőbbnek lenned

Megérdemled, hogy ebben az évben egy kicsit egészségesen önző legyél, és próbálj meg változtatni önmagadon. Most megmutatjuk, hogyan is teheted mindezt, illetve miért is jó neked, ha egy kicsit önzővé válsz.

 Az önszeretet sohasem önzés – egyszerűen az egyetlen olyan adomány, amellyel megajándékozhatod magad, és ebből a szeretetből másoknak is adhatsz. Ha odafigyelsz önmagadra és eláraszt a hála, akkor nem csupán te érzed jobban magad, hanem másoknak is sokkal több szeretetet leszel képes nyújtani.” – Parker J. Palmer

Ez egyszerűen azt jelenti, hogy elsősorban saját magadat kell szeretned. Ez nem önzőség, hanem egyfajta túlélés. Ha nem törődsz az alapvető igényeiddel, akkor ki más is tenné meg? Az egész életben te magad vagy az, akinek együtt kell élnie saját magával, így nincs mit tenni, mint elfogadni és szeretni önmagad. Az élet azonban többről szól, mint magáról a túlélésről. Muszáj időt szakítanod magadra, törődnöd az igényeiddel, kideríteni, hogy mit is szeretsz igazán, és olyan életet kialakítani, amire büszke lehetsz. Sajnos sokan nem aknázzák ki a bennük rejlő képességeket, vagy nem úgy élik az életüket, ahogyan kellene. Így legyél egészségesen önző az idei évben:

 

Az egészséges önzés révén jobb kapcsolatokat alakíthatsz ki

Amikor önmagadra és az igényeidre koncentrálsz, akkor a korábbi köd kezd felszállni, és kitisztul körülötted minden. Teljesen új szemszögből tekintesz saját magadra, és ez a pozitív önkép illetve kisugárzás be fogja vonzani a megfelelő embereket. Amikor a szeretet és az önelfogadás kerül előtérbe, nem pedig az önostorozás és az elutasítás, akkor a kapcsolataid 180 fokos fordulatot vesznek. Több szeretetet leszel képes adni, ezért sokkal több szeretetet is kapsz vissza. Nyitott leszel és elhagyod a negatív gondolkodást, olyan lesz mindez, mintha újra friss levegőt szívnál és bizony ezt a változást mások is érzékelik. Ráébredsz arra, hogy mit is érdemelsz valójában az emberi kapcsolatokban, és képes leszel magad mögött hagyni olyan kapcsolatokat, amelyek már nem méltók hozzád.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL