KÖZÉRZET

Tudd meg, mi történik a szervezeteddel, ha kávét vagy sört fogyasztasz!

„A kávé mozgásban tart mindaddig, amíg meg nem ihatok egy sört”. Halottad már ezt a mondást? Szóval mindkét ital erőteljes hatású, befolyásolja a hangulatot és a szervezet működését. Sokkal intenzívebben hatnak rá, mint például a zöldtea. Talán gyakran kezded a napot egy bögre kávéval és fejezed be egy pohár sörrel? Akkor jó, ha tudod, milyen hatással van a testedre.

Tudtad, hogy a kávé és a szeszes italok egyedi hatást gyakorolnak az agyra? Talán már hallottad, hogy a kávé hatékonyabbá teszi a munkavégzést, a sör pedig lelassít. Kutatások bizonyítják, hogy bizonyos feltételek betartásával nagyszerűen kihasználhatod ezeket a hatásokat. Nem fogod elhinni, hogy mennyivel másképpen változtatják meg az agy működését, mint egy bögre forrótea.

 


 

 

 

A kávé hatása az agyra

Miért van több energiád, ha kávét iszol? Tudományos szempontból, amikor fáradt vagy, az azt jelenti, hogy az agyban az adenozin receptorok összekötődnek, ami elálmosít.  Azonban a kávé ezt megakadályozza, és ezek a receptorok a koffeinhez kötődnek. Az erek kitágulnak, és több oxigénre lesz szükséged. Talán ezért is fájdul meg a fejed, ha túlzásba viszed a koffeinfogyasztást?

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL