KÖZÉRZET

Top 10 tipp a szexi hasért

Valamikor régen úgy tűnt, a szépen kidolgozott has a férfiak kiváltsága. Ha bementél egy edzőterembe a nemek aránya egyértelműen a javukra dőlt. Ma már edzőterme válogatja, hogy ez miként alakul, de ha igazán dögös hasra vágysz, akár otthon is tehetsz érte. A lényeg az életmódváltás és a kitartás.

 

Még nincs késő, ha a bikini szezonra szeretnéd elérni álmaid pocakját! Bár, mi azt tanácsoljuk, gondolkozz hosszú távon. Ugyanis izmosabb hassal majdani terhességed is könnyebben viseled, nem beszélve arról a fontos tényről, hogy tartásod szintén javulni fog, ezzel együtt a gerincproblémák is nehezebben találnak majd meg. Csak a megfelelő mozdulatok és pár diétás tipp, amit adhatunk neked, a többi már rajtad múlik!

1. Rombold le a mítoszt!

Mindenféle hirdetések keringenek a neten „Add le a hasi zsírt gyorsan!”-felkiáltással. Valami azt súgja neked, hogy hamisak az üzenetek, de mégis csábít a legegyszerűbb megoldás lehetősége? Ne dőlj be, NINCS olyan módszer, ami kizárólag tested egy részéről tünteti el a zsírpárnákat. Az egyetlen megoldás, ha általánosságban fogysz, és edzed az érintett – számodra – kényes területeket. Az ideális diéta megtaláláshoz kattints ide, ezen a linken rengeteg jó módszert találsz rá, természetesen étrenddel együtt! Most, hogy a „hasfogyasztás” mítoszt leromboltuk, munkára fel!

 

2. Cseréld le a szénsavas üdítőket!

Mielőtt bármilyen hasizomgyakorlatot végeznél, gondold végig, mit viszel be a szervezetedbe. Egy üveg szénsavas üdítő, ami két adag (nem egy!), majdnem 250 kalóriát tartalmaz. Ezek ÜRES kalóriák, így tehát szénsavas italok helyett jobb szomjoltó pl. préselt gyümölcslé cukor nélkül, vagy ásványvíz kicsavart citrommal.

 

3. Felejtsd el a gyorskajákat!

Itt van egy másik diétás tipp, mely hozzásegít a szép hashoz: Felejtsd el a gyorsétkezdéket! Tele vannak kalóriával, sok közülük zsír. Tény, hogy egy menü tartalmaz annyi kalóriát, amit feltehetőleg egész nap megeszel! Felejtsd el ezeket. Készítsd el a saját ételedet otthon.

 

4. Próbáld napi ötször!

Tudod, hogy minden nap 5-ször kell friss gyümölcsöt és zöldséget enned? Sokan még mindig nem tudják vagy egyszerűen elfelejtik! Ha ötször étkezel egy nap, azon kapod majd magad, hogy több energiád van, és nem vagy éhes. Napi ötszöri étkezés az egy csomó kaja!

 

5. Ne éhezz!

Nehogy azt hidd, hogy ha minimálisra csökkented a kalóriákat, attól majd lemegy a hasad, és formálódnak a hasizmaid. Ahhoz, hogy felépítsd az izmokat, fehérjére és szénhidrátra van szükséged. Ne éheztesd magadat, mert te leszel a világon a legpetyhüdtebb sovány lány, vagy még rosszabb… Még a reggelit se hagyd ki. Ne hagyj ki egyetlen étkezést sem!

 

6. A legfontosabbak a rostok

Tudtad, hogy ha egyszerűen átváltasz a kémiailag telített (és hírhedten unalmas) fehér kenyérről a rostokban gazdag, ízletes teljes kiőrlésű kenyérre, az hozzásegít, hogy teltségérzeted továbbtartson, energiát ad a mozgáshoz, és hozzásegít a szép, laposabb hashoz is?

 

7. Biciklizz visszafelé!

Biztosan emlékszel erre a kis gyakorlatra általános iskolából. Feküdj a hátadra, kezedet tedd a tarkódra, és csinálj úgy a lábaiddal, mintha bicikliznél. Mindig jusson eszedbe, hogy lélegezz a gyakorlat közben egyenletesen és nyugodtan. Ha fokozni akarod, emeld fel kissé a felsőtestedet, amikor „pedálozol”. Ismételd meg 3x3 percig.

 

8. Hasizomgyakorlatok fitneszlabda segítségével!

A hasizomgyakorlatok nagyszerűen formálják a hasadat. Ülj a fitneszlabdára, helyezd a derekadat a labdára, a lábadat pedig a földre, a kezeidet pedig a tarkódra. Végezz felüléseket. Miért is jók ezek a gyakorlatok? Mert miközben a labdán fekszel, törzsed középső szakaszát kell az egyensúlyozáshoz használnod, miközben felülsz.

 

9. Végezz régimódi felüléseket!

A felülések megdolgoztatják a tested középrészét, és nem igényelnek semmilyen felszerelést. A legjobb eredményért, gyors tempójú sorozatokat csinálj. Fókuszálj a megfelelő légzésre és minden mozdulatnál húzd be a hasadat. Ismételd a gyakorlatot 3x15 percig.

 

10. Padlóra!

Feküdj arccal lefelé, és pihentesd a fejed felett karjaidat. Nyomd fel a testedet a padlóról, a testsúlyodat helyezd a könyöködre és a lábujjadra. Legyen egy vonalban a hátad a fejeddel és a lábujjaddal. Told fel a csípődet, és tartsd meg 20 másodpercig. Közelítsd a csípőddel vissza a padló felé, aztán ismét told fel, ismételd meg ötször. Ha nem tudod 20 másodpercig kitartani a gyakorlatot, ne keseredj el, de továbbra is törekedj erre. Kis gyakorlással menni fog!

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL