KÖZÉRZET

Top 10 házipraktika a fejfájás leküzdésére

Ma már szinte népbetegségnek számít a fejfájás, ami főleg minket, nőket sújt a leggyakrabban. A rendszeresen fellépő makacs fejfájás ellen azonban léteznek igencsak hatásos gyógymódok. Figyeld meg, általában mikor, milyen körülmények között jelentkeznek a tünetek, és enyhítsd őket ennek megfelelően.

A legtöbb esetben a kínzó fejfájás a rossz közérzetnek, vagy a fronthatásnak tudható be. Van, akinél a fájdalom egyik pillanatról a másikra, váratlanul jelentkezik, és van, aki pontosan tudja, mely cselekedetek váltják ki. Stressz, alkohol, nagy mennyiségű csokoládéfogyasztás, de akár az inaktív életmód is állhat a panaszok hátterében.

 

 

Melegítő burgonya-borogatás

Ha sokáig görnyedsz az íróasztal előtt, vagy folyamatosan bámulod a monitort, könnyen elgémberedhet a nyakad és a vállad, ehhez pedig gyakran társul a kellemetlen fejfájás is, ugyanis romlik a fejet a nyakkal összekötő izmok vérellátása. Ilyenkor feszítő fájdalom gyötörhet, ám egy egyszerű házi trükkel gyorsan orvosolhatod is a bajt. Főzz meg héjában néhány szem burgonyát, nyomkodd szét és tekerd egy tiszta konyharuhába. Melegen tedd a válladra és a nyakadra, majd pihenj így kb. 10-15 percet.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL