KÖZÉRZET

Nyomd meg ezt a rejtett gombot a testeden, hogy enyhítsd a stresszt és a szorongást

Szerző:
Szabó Anna
Az emberek sokszor szkeptikusak a hagyományos kínai orvoslással kapcsolatban. Ez a módszer azonban csaknem 2500 éves, képes meggyógyítani számos fizikai és mentális egészségügyi problémát, beleértve a szorongást és a stresszt. A régi kínai hagyomány szerint a testen vannak bizonyos akupresszúrás pontok, az energiavonalak mentén. Ezeket a vonalakat energia-meridiánoknak nevezik.

Ezek a meridiánok segítik az életerő, a Chi áramlását. Ha a meridiánok nem működnek megfelelően, stimulálhatjuk őket akupresszúrával. 12 meridián van, melyek összekapcsolják a legfontosabb szervezeket, ám ha az egyik nem működik hatékonyan, a szervezet elveszti az egyensúlyát.

Ha a test bizonyos pontjait megnyomjuk, csökkenthetjük a szorongást, és a depresszió hatásait. Hasonló az akupresszúrához, de tű helyett az ujjunkat használjuk. Ha a CV17 nevezetű területre nyomást gyakorolsz, azonnal érezni fogod a hatását. Ez a pont a mellkas közepén van, mely alapvetően a test energiáinak epicentruma, az ember érzelmeit képviseli. Stressz esetén leginkább ez a terület érintett. A CV17 segít fenntartani a yin és yang energia szinteket a szervezetben, egyensúlyt teremtve. Az akupresszúra szakemberei szerint, már egy kis nyomás is képes meggyógyítani az idegrendszert és erősíteni az immunrendszert.

  • A CV17, a „nyugalom tengerének” középpontjában helyezkedik el. A szegycsont alatt található 4 ujjnyival, szinte a mellkas közepén.
  • Első lépésként azonosítsd ezt a pontot, óvatosan simíts végig a szegycsontodon. Ott van, ahol érzékeled a csont dőlését, ferdeségét.
  • Most ülj le, és kulcsold össze a kezedet, mintha imádkoznál.
  • Gyakorolj enyhe nyomást a CV17-re, a hüvelykujjaid segítségével. Tartsd ki 2-3 percig.
  • Hunyd le a szemed. Ne légy feszült. Lélegezz ki és be, szépen, nyugodtan.
  • Testtartásod legyen egyenes, de lazítsd el a vállaidat és a nyakadat.
  • Ha nehezen alszol éjszaka, akkor is kipróbálhatod ezt a módszert. Biztos lehetsz a pozitív hatásában.

A CV17 nem csak a stressz és szorongás csökkentésére szolgáló pont, hanem hatékonyan alkalmazható a depresszió, a hormonáliszavar és a Poszttraumás stressz (PTDS) esetén is.

 

közérzet egészség depresszió stressz
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL