KÖZÉRZET

Nagyon bosszantó és kellemetlen! - Így szabadulhatsz meg a letapadt torokváladéktól!

A légzési nehézségek és a köhögés legfőbb oka az orr-és toroküreget érintő elzáródás. Az elzáródást legtöbbször a tüdőben összegyűlő váladék okozza.

A váladék egy ragacsos állagú anyag, amit a légzőrendszerünk termel azért, hogy az védekezzen az oda bekerült káros anyagok ellen. Előállítása azért történik, mert jelenlétével megakadályozza, hogy por, szennyező anyagok, baktériumok és allergiát kiváltó anyagok a légzőrendszerünkbe bekerüljenek. Előfordul azonban, hogy szervezetünk túl sok nyálkát termel, ami túlzott köhögéshez és megfázáshoz vezethet. A váladék légzési nehézséget, lázt és orrfolyást válthat ki. Ha nem szabadulunk meg tőle hamar, elzáródást okozhat a hörgőkben is.

Az előbb említett okok miatt még azelőtt kell cselekedni, hogy a torokváladék túltermelődése nagyon intenzív lenne. Ebben természetes gyógymódok segíthetnek, melyek közül ötöt meg is mutatunk.
 

Só és víz

Ha enyhíteni szeretnéd a torokfájásodat, és szeretnél megszabadulni a váladéktól, gargarizálj naponta kétszer sós vízzel. Egy csésze szűrt vízhez adj egy fél teáskanál sót és keverd, amíg a só fel nem oldódik.

Kortyolj egy kicsit a folyadékból és hajtsd hátra a fejedet. Engedd, hogy a keverék némileg lefolyjon a torkodon, de ne igyál belőle. Gargarizálj vele körülbelül egy percig. Miután kész vagy vele, köpd ki az oldatot.
 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL