KÖZÉRZET

Minden fog egy szervhez kapcsolódik - Adott fog fájdalma, bizonyos szerv problémáját jelezheti előre

Tudtad, hogy minden fog problémája, egy adott szerv betegségére utal? Valójában nagyon szoros kapcsolat áll fent fogaink és belsőszerveink állapota között. Például a felső és alsó metszők a vesékhez, a húgyhólyaghoz és a fülekhez kapcsolódnak; a szemfog a májhoz és az epehólyaghoz.

 

A szakemberek azt is kifejtik, hogy az kisörlő fogak állapota megmutatja, hogy mennyire egészséges a tüdő. A nagyörlők a gyomor, a lép és a hasnyálmirigy állapotára utalnak, a bölcsességfogak pedig a szívhez és a vékonybélhez kapcsolódnak. Ez azonban nem azt jelenti, hogy minden szervi probléma a fogak romlásához kapcsolódik. Valójában, sok esetben érezhetnek az emberek enyhe fájdalmat az egészséges fog körül is, néha ott is, ahonnan már régóta eltávolították a fogat. Ez egyfajta fantom fájdalom. Az érintett szerv „üzenetet” küld az adott foghoz. Most már meg tudod állapítani, hogy melyik szerveddel lehet baj.

Az első metszőfogak közötti rész fájdalma mandulagyulladásra, prosztatagyulladásra utalhat. Ha krónikus fájdalmat érzel a szemfogaidban, az epehólyag-gyulladást vagy hepatitiszt is jelezhet. Alsó és felső 4. fog, a térd, könyök és a váll fájdalmához kapcsolódik, illetve utalhat vastagbél-betegségre, köszvényre.

A felső és alsó metszőfogak fájdalma húgyhólyaggyulladást, középfülgyulladást vagy vesemedence-gyulladást jelezhet.

Előzápfogak: vastagbélgyulladás, allergia, tüdőgyulladás vagy dysbacteriosis (bélrendszer mikroflórájának megváltozása).

Bölcsességfogak: szívbetegségek, veleszületett rendellenességek és szívkoszorúér problémák.

Zápfogak: gyomorfekély, krónikus hasnyálmirigy-gyulladás, nyombélfekély, vérszegénység vagy krónikus gyomorhurut.
Alsó zápfogak: visszérbetegség, vastagbél polip, asztma, tüdőgyulladás, bronchitis.

A felső fogak fájdalma összefüggést mutat a petefészek, a lép és a pajzsmirigy gyulladásával, az orrmelléküreg-gyulladással és a torokgyulladással. Az alsó fogak fájdalma vénás problémákra utal, érelmeszesedésre és más artériás betegségekre.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL