KÖZÉRZET

Milyen típusú ember vagy? - Éjjeli bagoly vagy hajnali pacsirta?

Mindenki tudja, hogy a megfelelő mennyiségű alvás nélkülözhetetlen, hiszen javítja az immunrendszert, segít megőrizni a fiatalságot, szebbé varázsolja a bőrt, javítja koncentrációs képességet. Az alvás során a szervezetünk regenerálódik, így hatékonyan működhet. Egy felnőttnek legalább napi 8 órát kell aludnia, de még a 6-7 óra sem okoz problémákat. 

A legújabb kutatások azt is kimutatták, hogy az alvás során a mesterséges fény (telefon, tablet) csökkenti a termékenységet. Egyre több embernél fordulnak elő alvási nehézségek, márpedig alváshiány esetén sokkal nehezebb a koncentráció, és az új információkat is nehezebb befogadni.  Ezen segíthetünk, ha lefekvés előtt kamillateát, dióféléket, mézet vagy kivit fogyasztunk. Kerüljük lefekvés előtt a zsíros és fűszeres ételeket, a csokoládét, a kávét és a feketeteát. Ám ezektől eltekintve, a jellemünk és a viselkedésünk is befolyásolja azt, hogy milyen alvók vagyunk…

A léteznek az úgynevezett éjszakai baglyok és hajnali pacsirták. A legérdekesebb az, hogy ezek a jelzők nemcsak azt határozzák meg, hogy mikor vagyunk a legproduktívabbak, hanem az emberi természet, vagyis személyiségünk jellemzőit is.

Éjjeli bagoly kontra hajnali pacsirta

Ha éjjel 23 és 2 óra között alszol el, és reggel 9 óra előtt nem kelsz fel, az arra utal, hogy éjjeli bagoly vagy. Ez akkor is megerősítést nyer, ha könnyebben koncentrálsz délután 12 és 18 óra között, mint reggel. Amennyiben tehát éjszakai bagoly vagy, akkor rendkívül intelligens ember vagy, jó a humorérzéked, és nagyon szereted az újdonságokat. Emellett extravagáns, impulzív személyiség vagy, aki gyakran hallogatja a fontos döntéseket. A baglyok imádják a reggeli kávézást, melynek egyfajta szertartása van, és nélküle nem indulhat jól a nap. Néha meggondolatlanul cselekednek, például hajlamosak arra, hogy ész nélkül szórják a pénzt.

Az éjszakai bagoly nagyon kreatív, de az élete nem egyszerű. Ugyanis a világ felépítése, szervezése sokkal közelebb áll a hajnali pacsirtához. Reggel kezdődik az iskola, a munka, tehát érthető, hogy ilyenkor kell sokkal aktívabbnak lenni. Néhány éjszakai bagoly ingerlékeny és dühös reggelente, csak délután tud megfelelően koncentrálni. Emiatt léteznek olyan vállalatok is, amelyek rugalmasan kezelik a munkaidőt. Így a dolgozók sokkal produktívabbak és motiváltabbak. De ez nagyon ritka, a társadalom ugyanis reggeli orientáltságú. 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL