KÖZÉRZET

Magas koleszterinszint - Tünetek és a súlyos egészségügyi problémák elkerülése

A koleszterin megtalálható a legtöbb szövetben. Nagyrészt a máj felelős a termeléséért, a maradék a táplálékkal kerül a szervezetbe. Légy óvatos, ugyanis némely étel több koleszterint tartalmaz, mint gondolnád! A vérben lévő lipoproteinek felelősek a szervezetben a koleszterin szállításáért. 

Kétféle koleszterin létezik:

  • alacsony sűrűségű lipoprotein (LDL) – más néven a ’’rossz koleszterin’’- lerakodva az erek falán elzáródást okozhat;
  • nagy sűrűségű lipoprotein (HDL) – más néven a ’’jó koleszterin’’ – a májba szállítja a fölösleges koleszterint (LDL-t), ahol az lebomlik;

Ne gondold azt, hogy a koleszterin alapvetően rossz a szervezetnek. Építőköve különböző hormonoknak, a D vitaminnak illetve emésztőnedveknek. De a magas koleszterinszint számos egészségügyi problémát okozhat. A vérvizsgálat során mérik a szintjét. Megfelelő diétával, testmozgással és gyógyszerekkel csökkenthető a szintje, így megelőzve a komolyabb egészségügyi problémákat. 

{KEPGALERIA}

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 

 

 

Idegrendszer

A testben lévő koleszterin mennyiség közel 20%-a az agyban található. Fontos szerepet játszik az idegsejtek fejlődésében és védi azokat, ami létfontosságú az agy számára, hogy összhangban tudjon működni más szervekkel. A magas koleszterinszint stroke-ot okozhat, károsítva a mozgást, a kognitív funkciókat és az egyéb funkcióit. A megnövekedett vérkoleszterin felgyorsítja a béta-amiloid lerakodások képződését is, ami az Alzheimer-kór esetén felelős az agy károsításáért. 

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL