KÖZÉRZET

Így tudod kiszámolni, mennyi vízre van szüksége a szervezetednek napi szinten

Az emberiség évente több mint 4 billió köbméter vizet fogyaszt el. Biztosan hallottad már, hogy egy személy ajánlatos napi vízbevitele 8 pohár – ezzel biztosíthatjuk a szervezetünk megfelelő működését. Mindazonáltal nem biztos, hogy ez a szám mindenki számára testhezálló.

Minden szervünk egyik fő alkotóeleme a víz – például a szív és az agy 73%-ban, míg a tüdők 83%-ban vízből állnak. Elhíresült felfogás, hogy ezek rendben tartásához napi 8 pohárnyi vizet kell innunk, de ez nem szabály, sokkal inkább egy átlag. 

Hogyan lehet kiszámolni, hogy mennyi vízre van szükséged?

A következő képlet segítségével ki lehet számítani, mennyi vízre van szüksége a szervezetednek:

Ha megszorzod a testtömegedet (kg) 0.033-mal, megkapod az eredményt literben.

Miután kiszámoltad, készíthetsz egy ütemtervet, mely segít észben tartani, hogy annyi vizet igyál, amennyire valóban szükséged van. Például jobb kezdeni a napot egy vagy pohár tiszta vízzel, mindjárt üres gyomorra. A reggeli vízfogyasztás többek között növeli az energiaszintet és felgyorsítja az anyagcserét, így segít abban, hogy egésznap jó legyen a közérzeted és a kedved. 

Megjegyzés: Ahogy fentebb már említettük, vannak körülmények, melyek a kiszámított adatokat befolyásolhatják, ezért fontos mindig hallgatni arra, hogy mit üzen a tested.
 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL