KÖZÉRZET

Így töltsd fel a dopamin-raktáraidat, hogy többé ne tapasztalj szorongást vagy depressziót!

A dopamin nélkülözhetetlen az agynak. Ez az egyszerű neurotranszmitter felelős a mentális és fizikai ingerek feldolgozásáért. Ha megtanulod, miként tudod természetes módszerekkel emelni a dopaminszintedet, legyűrheted a depressziót, a szorongást, az apátiát és a félelmet, miközben az élvezet minden másodpercét sokszoros erővel éled át – hála ennek a kis neuronnak.

A dopamin „jutalmaz” bizonyos viselkedésmintákat, hogy aztán újból végrehajtsuk őket, és ez az oka annak, hogy néhány drog olyan addiktív. A kokain, a heroin és más ópiumok extrém mértékben megemelik a dopaminszintet, rendkívül vonzóvá téve fogyasztásukat. Ám ez csak addig tart, míg a szer ki nem ürül a szervezetből. Szerencsére kevésbé destruktív dolgok is emelhetik a dopaminszintet – ilyen a pénzkeresés, a szex, vagy akár egy videójáték megnyerése, ráadásul ezek nem tesznek függővé sem.

A dopamin azonban többre is képes, mint emelni a boldogság- és elégedettségszintünket. Felelős még az izomunkáért, a kognitív funkciókért, segít, hogy koncentrálni, döntéseket hozni, problémákat értelmezni és megoldani tudjunk. Tagadhatatlan, hogy óriási szükség van rá a boldogsághoz és a jó közérzethez. A következő tanácsok megfogadásával 100%-ig természetes módon tudod emelni a dopaminszintedet:
 

8. Pozitív gondolkodás

Nem csak emeli a dopaminszintet, hanem új, pozitív szokások alapja is lehet. Jegyezd fel, hányszor cselekszel egy új szokás szerint, és írd be egy mindig nálad lévő naptárba, hogy nyomon kövesd, mennyire az életed részévé válik.
 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL