KÖZÉRZET

Gyakran érzel bizsergést és zsibbadást? - Tudd meg, mi az oka, és mit tehetsz ellene!

Keresztbe tett lábakkal ültél, felállás után pedig az egyik lábad elzsibbadt. Ismerős az érzés? Senki előtt nem ismeretlen, a tűszúrásokhoz hasonlítható érzés a lábban, vagy az érzés, amikor elalszod a karodat. Ezt az érzést parasztéziának nevezik. Bizsergés vagy zsibbadás lép fel, minden figyelmeztetés nélkül.  

 

Az érintett terület érzékenysége általában csökken, mivel érzéketlenné válik, de vannak olyan esetek, amikor az érzékenység fokozódik, és még az érintés is fájdalmat okoz. A leggyakoribb típus a tranziens (átmeneti) parasztézia, néhány másodperctől néhány percig tart. Számos dolog kiválthatja, de fontos kideríteni, hogy húzódik-e mögötte valamilyen betegség, ugyanis krónikussá is válhat a folyamat. Nézzük, mik lehetnek a kiváltó okok. 

{KEPGALERIA}

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 

5. Tápanyaghiány

A tested egészsége attól függ, hogy miket viszel be a táplálékkal. Parasztéziát okozhat bizonyos tápanyagok hiánya. Az egészséges életmód visszafordíthatja az állapotot, de gyakran szükséges a B12-vitamin pótlása. Az átmeneti parasztézia ártalmatlan, de bosszantó, ugyanakkor gyorsan megoldhatod a problémát. Krónikus parasztézia esetén kicsit bonyolultabb a helyzet. Ha elhúzódó zavaró és bizsergő érzést tapasztalsz, fordulj orvoshoz. A háttérben lehet, hogy agy- vagy gerincvelő- rendellenesség áll, esetleg kötőszöveti és autoimmun betegség.

Fontos, hogy folyamatosan tájékoztasd orvosodat a testedet érintő kellemetlen tünetekről, így boldog és egészséges maradhatsz.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL