KÖZÉRZET

Figyelj a jelekre! - Ez az alattomos tünet arra utalhat, hogy D-vitamin hiányod van

A kor előre haladtával a vitaminok és ásványi anyagok bevitele a legfőbb módja annak, hogy megvédhessük magunkat a betegségektől. Igen ám, de honnan tudhatod, mennyi a megfelelő vitaminbevitel? Szerencsére van néhány jel, mely egyes vitaminok hiányára utal.

A D-vitamin esetében a hajhullás az egyik dolog, ami segíthet észrevenni a problémát. Az idő előre haladtával a D-vitamin az egyik legfontosabb tápanyag, amit be kell vinni a szervezetbe az optimális működés érdekében. Sajnos sokan szenvednek ezen anyag hiányában, pedig számos szerepe van: erősíti a csontokat, ellenállóvá teszi a bőrt, segíti az immunrendszer működését, és az inzulinszabályozásban is szerepe van. Mi több, csökkenti a szívbetegségek, a csontritkulás és a depresszió kialakulásának kockázatát is.

A D-vitamin kapcsolata a hajhullással

Az alapvető tápanyagok hiánya összefüggésbe hozható az alacsony csontsűrűséggel, a csontlágyulással, a csontritkulással, és a rákkal. Azt viszont talán nem tudtad, hogy a hajhullás a D-vitamin hiányára utal.

A D-vitamin fontos szerepet játszik a hajhagymák stimulálásában, legyen szó már meglévőkről, vagy még fejlődőkről. Ráadásul ezen vitamin hiánya alopeciát okozhat. Ez egy olyan állapot, melynek során kopasz foltok keletkeznek a fejbőrön.

A D-vitaminhiány további tünetei a fáradság, a gyenge immunrendszer (például, ha gyakran vagy beteg), az izmokban és ízületekben jelentkező fájdalom, ami a tájékozódás gyengeségét, egyensúlyvesztés, stresszt vagy gyakori rosszkedvet eredményezhet. Ha ezek alapján úgy érzed, hogy D-vitaminhiányban szenvedsz, konzultálj az orvosoddal, és iktass be több ilyen tartalmú ételt az mindennapjaidba.
 

Szólj hozzá Te is !

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL