KÖZÉRZET

Fájdalmat tapasztalsz szex közben? - 4 jel, hogy beszélned kell az orvosoddal!

A szex közben fellépő fájdalom még napjainkban is tabu téma, holott egy meglehetősen gyakori probléma - nem olyan dolog, amiről hallgatnunk kéne. 4 nő közül csaknem három szenved fájdalomtól szex közben valamikor az élete során.

A probléma tulajdonképpen bármikor felmerülhet, de különösen a menopauza idején, amikor az ösztrogénszint zuhanása gyakran hüvelyszárazsághoz és irritációhoz vezet, így kényelmetlenné téve a szexuális együttlétet. Sok nő próbál csak mosolyogni és elviselni a fájdalmat, ez azonban meglehetősen felelőtlen viselkedés. Az orvoshoz fordulás az első lépés lehet afelé, hogy az intimitás újra jó érzéssel töltsön el minket. Az alábbiakban olvashatsz 4 esetről, amikor igenis érdemes orvoshoz fordulnod, illetve arról, mégis hogyan vezesd fel neki a problémádat.

1. A síkosító sem segít

Kutatások szerint a különböző síkosítók vagy hüvelyi hidratáló szerek gyakran az első, amikhez nyúlunk, mikor a szex kényelmetlenné válik. Nagyon gyakran ugyanis a fájdalmas közösülést a hüvelyszárazság okozza. Ha ezek sem teszik kellemesebbé az élményt, érdemes felvenned a kapcsolatot az orvosoddal, ugyanis a hormonális változások, a szoptatás, bizonyos gyógyszerek sőt, a súlyos stressz vagy depresszió is okozhatja a hüvely kiszáradását.
 

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL