Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

Ezt a teszt elárulja, melyik illatra van a legnagyobb szükséged - Ismerd meg jobban az aromaterápiát

Szerző:
Szabó Anna
Gondolj a friss kávé vagy a hűs tengeri szellő illatára, a fenyő és a tej illatára, és máris érezni fogod a reggel frissességét, látod magad előtt a képzeletbeli szörfösöket, elképzelsz egy forró ölelést vagy az erdő csendjét. Mindezek az aromák kellemes emlékeket hoznak elő és pozitív érzéseket keltenek.

Bár sok ember nem is gondolja, de ha levegőt veszel, egyszerre több milliárd molekula jut be a szaglórendszerbe, ami képes befolyásolni a gondolataidat és a viselkedésedet.

A híres francia kémikus, René-Maurice Gattefossé 1920-ban népszerűvé tette az aromaterápiát, amelyekről aztán számos tanulmány is készült, és amik bizonyítják, hogy az aromaterápia kedvező hatással van az egészségre. Például oxfordi kutatások kimutatták, hogy a citrus illata stimulálja az idegrendszert, a vaníliáé pedig segíti a nyugodt alvást.

Sokféle aroma létezik, amelyek segítenek abban, hogy üde és fiatalos maradj, javítják a hangulatodat és stresszhelyzetben is képes vagy higgadt maradni. Ha kíváncsi vagy, mely illatok azok, amelyek kifejezetten kedvezőek a számodra, végezd el az alábbi egyszerű tesztet, amely a dél-koreai Kangwon Nemzeti Egyetem kutatói által végzett tanulmányon alapul. Mindössze annyit kell tenned, hogy kiválasztod a rád jellemző állításokat, majd elolvasod a kapott eredményt. Láss neki!

Gyakran érsz haza úgy, hogy azonnal meg akarsz bizonyosodni arról, hogy a tűzhely, a világítás és az elektromos készülékek ki vannak-e húzva, el vannak-e zárva.

Gyakran sírsz, amikor filmet nézel.

Nehezen tudsz a munkádra koncentrálni, könnyű megzavarni benne és gyorsan elveszíted az érdeklődésedet.

Hajlamos vagy az atópiás bőrgyulladásra.

Reggelente fáradtnak érzed magad.

Mindig nagyon aggódsz az egyes vizsgák vagy fontos események előtt.

Feledékeny vagy, és olykor elveszíted a dolgaidat, vagy elfelejted, hova is raktad őket.

Többször ellenőrzöd a munkádat, hogy megbizonyosodj arról, valóban mindent megtettél-e.

A szeretteid miatt sokat idegeskedsz, és nagyon aggódsz értük.

Már nem is emlékszel, mikor nevettél utoljára egy jót.

Nehezen szenderülsz álomba, mivel gyakran emésztenek adott problémák elalvás előtt.

Hatalmas mentális teher nehezedik rád a munkahelyen.

Nem vagy tartósan elégedett magaddal.

Nem szereted az életedet, elégedetlennek érzed magad.

Sok időre van szükséged ahhoz, hogy kellőképp ki tudd magad pihenni munka után, mert teljesen kiszívják az erődet a feladatok.

A válaszok nagy része „A”

Jelenlegi életedben sok a stressz. Gyakran vagy feszült és sokat aggodalmaskodsz, ami az alvást is nehezíti, így nem tudod kellőképpen kipihenni magad. Az ylang-ylang, a szantálfa, a citrom, a levendula, a bergamott és a csokoládé illata segítenek ellazulni és megszüntetni az aggodalmaskodást.

A válaszok nagy része „B”

Sokat elmélkedsz, hajlamos vagy szomorúnak lenni és elönt a depresszió. Szükséged van valamire, ami egyensúlyba hozza az érzelmeidet és feldobja a hangulatodat. A jázmin és a narancs illata kiváló erre, a kettő kombinációja pedig a legjobb választás.

A válaszok nagy része „C”

Problémák merülhetnek fel a koncentrálás terén, kiégettnek érzed magad, állandóan álmos vagy és a vérnyomásod sem a megfelelő. A rózsa, a menta, a jojoba, a magnólia és a rozmaring illata segítenek abban, hogy sokkal komfortosabban érezd magad.

közérzet egészség aromaterápia
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL