KÖZÉRZET

Ennyi lépést kell megtenned valójában naponta, hogy egészséges maradj

Kutatások bizonyítják, hogy a sétálás boldogabbá és produktívabbá tesz. Viszont – mint ahogy minden mást – érdemes módjával, óvatosan csinálni.

Napi 10 000 lépés – egy rendkívül sikeres marketingkampány eredménye

Akár egészséges életmódot követsz, akár nem, valószínűleg hallottál már arról, hogy napi 10 000 lépés megtétele javasolt annak érdekében, hogy egészségesek maradhassunk. De honnan ez a pontos szám?

Úgy tűnik, egy japán lépésszámlálóra vezethető vissza ez az adat. Az 1965-ben forgalmazott termék a Manpo-kei nevet kapta, aminek a szó szerinti jelentése: „10 000 lépés méter”. Az egész világon elterjedt, idővel pedig mindenki napi lépéscéljává vált.
 

Egyesek számára túl soknak bizonyult

Készültek tanulmányok, melyek szerint a napi 10 000 lépés valóban jótékony hatással bír a mentális és szívegészségre és csökkenti a cukorbetegség kockázatát. Mindazonáltal az igazság az, hogy van, akinek ez a mennyiség teljesen fölösleges, hiszen semmi sem bizonyítja, hogy ezeken felül bármi más hatással rendelkezik-e ez a fajta testmozgás. Tehát, ha nem tudod elérni a felállított célt, ne búslakodj, hiszen a kevesebb séta is hasonlóan hatékony.

Továbbá a 10 000 lépés nagyon sok azok számára, akiknek nincs rá elég idejük. Ha pedig emiatt folyamatosan nem sikerül elérned a célodat, könnyen elcsüggedhetsz.
 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL