KÖZÉRZET

Csak mértékkel! - 7 élelmiszer mely felgyorsítja az öregedési folyamatokat

Bizonyára tudod, hogy nem mindegy, mit viszel be a szervezetedbe. Főleg a kor előre haladtával egyre inkább oda kell figyelni, hogy milyen ételeket fogyasztunk. Míg egyes élelmiszerek elősegítik a kollagén termelődését és gyorsítják a bőr sejtjeinek regenerálódását, más ételek felgyorsítják az öregedési folyamatokat.

Számos dolog hozzájárulhat a bőr öregedésének felgyorsításához, mint például a napsugárzás vagy a fejlett glikációs termékek (AGE). Az utóbbiak olyan termékek, melyek akkor keletkeznek, ha a fehérje vagy zsír cukorral kombinálódik és ezek károsítják a bőr sejtjeit, amely felgyorsítja az öregedési folyamatokat. Bizonyos ételek fogyasztása miatt a test több AGE-t termel, mely káros hatással van a bőrünkre.

Az alábbiakban találsz egy listát azokról az ételekről, melyeket célszerű elkerülni. Ezeket megpróbálhatod helyettesíteni egészséges alternatívákkal, melyek a kollagéntermelést elősegítik.
 

7. Alkohol

Az alkohol az egyik legnagyobb bűnös a bőr öregedésében. Ennek oka az, hogy az alkohol elvonja a vizet a szervezetedből és olyan létfontosságú tápanyagokat is, mint például az A-vitamin, ami nélkülözhetetlen az egészséges bőr ragyogásának fenntartásához.
 

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL