Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

Aludj rá egyet! – Így segíthetnek az álmok, ha komoly döntéshelyzet elé kerülsz

Szerző:
Szabó Anna
Ha probléma gyötör minket, gyakran halljuk a tanácsot: „Aludj rá egyet!”. Hiszen mégiscsak jobb végiggondolni a lehetőségeinket, mint elhamarkodott döntést hozni, főleg ami az érzelmeket illeti. Ha egyet hátra lépünk és távolabbról szemléljük a helyzetet, tisztábban láthatunk.

Szakértők szerint segít a döntéshozásban, ha előtte álomra hajtjuk a fejünk, ugyanis az álmainkban fontos utalások szerepelnek.

 

Hogyan használhatod az álmokat döntéseid meghozatalához?

Elsőként írd le az égető kérdéseidet egy papírra lefekvés előtt, hogy felkészítsd a tudatalattidat! A kérdés legyen viszonylag általános. Ezután próbáld meg feljegyezni az álmaid tartalmát a következő pár napban. Végül fordítsd le az álmokat, mintha azok lennének a válaszok a feltett kérdésekre. Sok esetben kiszűrhetsz belőlük valami kreatívat, ami releváns a helyzet szempontjából és nem gondoltál volna rá ébren.

Ezt az teszi lehetővé, hogy az álmok a nappal átélt érzelmeket játsszák újra. Ha egy probléma megoldásáról van szó, az álmok átfésülik ezeket az érzelmeket és a tudatalattit – erre pedig éberen sokszor nem vagyunk képesek.

Sok kreatív személy (feltalálók, művészek, stb.) fordul az álmaihoz, ha tanácsra van szüksége. Állítólag maga Dmitri Mendeleev (a periodikus rendszer kitalálója) is egy álomban látta együtt az elemeket, Albert Einstein pedig azután mutatta be az általános relativitás elméletét, miután egy tehenekkel teli rétről álmodott. A Beatles Paul McCartney-ja teljes egészében álmában írta meg a “Yesterday” című dalt.

Ez persze nem jelenti azt, hogy egy szundikálás után korszakalkotó ötlettel ébredsz majd. Az álmok csak segítenek abban, hogy megéld a kreativitást. Amint rendelkezel minden háttérinformációval, ám képtelen vagy döntést hozni, az álmok hatására tárgyilagosan tekinthetsz a helyzetedre.
 

lelkipatika alvás álom
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL