KÖZÉRZET

A világ legöregebb embere megtörte a csendet, és feltárta a hosszú élet titkát

Li Ching Yuen, a világ legidősebb embere 256 éve koráig élt! Szülőföldjének regéi szerint már 10 éves korában tudott írni és olvasni, és nagyon sok helyre elutazott, hogy gyógynövényeket gyűjtsön. 100 éves koráig gyűjtötte a füveket, utána el kezdte árulni őket. Később megosztotta a világgal a hosszú élet titkát.

Li 10 évesen kezdte karrierjét, amikor gyógyfüvek gyűjtésébe kezdett egy, a falujához közeli hegyvidéken. 40 éves kora óta speciálisan táplálkozott, pecsétviaszgombát, goji bogyót, vad ginsenget, kínai keserűfüvet, ázsiai gázlót és rizsbort fogyasztott. 70 évesen csatlakozott a kínai hadsereghez, a harcművészetek tanáraként. 23-szor házasodott meg és több mint 200 gyerek apja volt. Egyik tanítványa szerint Yuen találkozott egy több mint 500 éves férfival, aki megismertette a Csikunggal, és diétás tippeket adott neki arra vonatkozóan, hogyan hosszabbíthatja meg az életét.

Li hosszú életének titka

Mikor megkérdezték, mi a hosszú élet titka, Li a következő választ adta: „Tartsd nyugalomban a szívedet, ülj úgy, mint a teknősbéka, sétálj fürgén, vidáman, mint a galamb, és aludj úgy, mint a kutya." Azt állította, hogy hosszú életének titka nem más, mint a légzéstechnikája és a belső nyugalma. Természetesen az egészséges étkezés is hozzájárult a hosszú életéhez, de azt mondják, a belső nyugalom volt a valódi titok.

Miért nehéz ezt elhinni?

Miért olyan nehéz elhinni azt, ha valaki 100 vagy 200 évnél tovább él? Mielőtt megkérdezed, mi a titka, figyelembe kell venned, hogy ezeknek az embereknek nincs 9-17-ig tartó munkabeosztásuk, nem görcsölnek az adósságokon, nincs semmilyen stressz forrásuk, tiszta környezetben élnek és rendszeresen mozognak. Nem esznek finomított cukrot, lisztet, feldolgozott húst vagy permetezett zöldségféléket, ami a Nyugati világban bizony gyakori. Nem dohányoznak, nem isznak alkoholt és antibiotikumokat sem szednek, továbbá nem tudnak semmit a gyors ételekről, állandóan gyógyfüveket és természetesen egészséges ételeket esznek, melyek megtámogatják egészségi állapotukat. Idejük nagy részét a friss levegőn töltik, szennyezetlen levegőt szívnak, eleget alszanak, kipihenten ébrednek, és a lehető legegyszerűbb módon élnek. Ezek az emberek tehát állandó „vakáción" vannak. Ha a mi életünk is rendszeres nyaralásból állna, biztos, hogy jelentősen megnövekedne az átlag életkorunk. De vajon, ha mi is karban tartanánk a testünket, tudja valaki, hogy meddig élhetnénk?

 

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb írásainkról, angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL