KÖZÉRZET

A hajhullás 8 legfőbb oka - Férfiak és a nők esetében egyaránt

A hajhullás, mint probléma, általában alopecia néven ismert, amely a férfiakat, illetve a nőket egyaránt érinti. Hajhullásról akkor van szó, ha kefével vagy fésűvel végig húzod a hajadat, és túl sok haj marad benne. A napi normális hajhullás 50-100 hajszál. Ám a túlzott hajhullás súlyosabb egészségügyi problémákra is utalhat, amely megfelelő orvosi kezelést igényel.

Az okok az egészen egyszerű vitaminhiánytól akár a komolyabb és összetett problémákig is terjedhetnek, amik bizony kihatással lehetnek az egészségügyi állapotodra. A hajhullás pontos okait azonban nem is mindig olyan egyszerű meghatározni. Van azonban néhány olyan ok, amelyekről érdemes tudnod:

 

 

 

Hogyan regenerálható a haj természetesen?

A hajhullás gyakori mind a nők, mind a férfiak körében, ám rengeteg megoldás létezik arra, hogy visszanyerd korábbi, dús hajkoronádat. Ez lehet hajbeültetés vagy egyéb műtéti megoldás, vagy éppen valamilyen kémiai módszer. A haj regeneráláshoz azonban elengedhetetlen a megfelelő étrend kialakítása. Egyéb olcsó módszerek is vannak, ilyen például a fejbőr rendszeres masszírozása, amelynek során különböző tápláló olajokat juttatnak a fejbőrbe.

Mindenképpen érdemes a haj megfelelő ápolására odafigyelni, és különféle kezeléseket alkalmazni a hajhullás elkerülése érdekében. Néhány népszerű olaj például a kókuszolaj, a jojoba olaj és a mandula olaj. A felsorolt olajok segítenek a hajhagymák regenerálásában, és akár már tíz nap alatt intenzív hajnövekedést eredményezhetnek!

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL