Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

A hajhullás 8 legfőbb oka - Férfiak és a nők esetében egyaránt

Szerző:
Szabó Anna
A hajhullás, mint probléma, általában alopecia néven ismert, amely a férfiakat, illetve a nőket egyaránt érinti. Hajhullásról akkor van szó, ha kefével vagy fésűvel végig húzod a hajadat, és túl sok haj marad benne. A napi normális hajhullás 50-100 hajszál. Ám a túlzott hajhullás súlyosabb egészségügyi problémákra is utalhat, amely megfelelő orvosi kezelést igényel.

Az okok az egészen egyszerű vitaminhiánytól akár a komolyabb és összetett problémákig is terjedhetnek, amik bizony kihatással lehetnek az egészségügyi állapotodra. A hajhullás pontos okait azonban nem is mindig olyan egyszerű meghatározni. Van azonban néhány olyan ok, amelyekről érdemes tudnod:

 

 

 

Öregedés

Ahogy öregszel, a hajszálaid is egyre erőtlenebbé válnak, emiatt alakul ki hajhullás. Ez azért van, mert a haj gyökerei, amelyek a hajad tartják, az eredeti méretük felére csökkennek, így a szőrtüszők pedig meglazulnak. Ezért idősebb korban lényegében a hajhullás természetes állapot. A nők és a férfiak is általában 30 éves koruk körül szembesülnek ilyen jellegű problémákkal.

közérzet egészség hajápolás hajhullás haj
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL