KÖZÉRZET

A hajhullás 8 legfőbb oka - Férfiak és a nők esetében egyaránt

A hajhullás, mint probléma, általában alopecia néven ismert, amely a férfiakat, illetve a nőket egyaránt érinti. Hajhullásról akkor van szó, ha kefével vagy fésűvel végig húzod a hajadat, és túl sok haj marad benne. A napi normális hajhullás 50-100 hajszál. Ám a túlzott hajhullás súlyosabb egészségügyi problémákra is utalhat, amely megfelelő orvosi kezelést igényel.

Az okok az egészen egyszerű vitaminhiánytól akár a komolyabb és összetett problémákig is terjedhetnek, amik bizony kihatással lehetnek az egészségügyi állapotodra. A hajhullás pontos okait azonban nem is mindig olyan egyszerű meghatározni. Van azonban néhány olyan ok, amelyekről érdemes tudnod:

 

 

 

Öregedés

Ahogy öregszel, a hajszálaid is egyre erőtlenebbé válnak, emiatt alakul ki hajhullás. Ez azért van, mert a haj gyökerei, amelyek a hajad tartják, az eredeti méretük felére csökkennek, így a szőrtüszők pedig meglazulnak. Ezért idősebb korban lényegében a hajhullás természetes állapot. A nők és a férfiak is általában 30 éves koruk körül szembesülnek ilyen jellegű problémákkal.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL