Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

A hajhullás 8 legfőbb oka - Férfiak és a nők esetében egyaránt

Szerző:
Szabó Anna
A hajhullás, mint probléma, általában alopecia néven ismert, amely a férfiakat, illetve a nőket egyaránt érinti. Hajhullásról akkor van szó, ha kefével vagy fésűvel végig húzod a hajadat, és túl sok haj marad benne. A napi normális hajhullás 50-100 hajszál. Ám a túlzott hajhullás súlyosabb egészségügyi problémákra is utalhat, amely megfelelő orvosi kezelést igényel.

Az okok az egészen egyszerű vitaminhiánytól akár a komolyabb és összetett problémákig is terjedhetnek, amik bizony kihatással lehetnek az egészségügyi állapotodra. A hajhullás pontos okait azonban nem is mindig olyan egyszerű meghatározni. Van azonban néhány olyan ok, amelyekről érdemes tudnod:

 

 

 

Betegségek/fertőzések

A főbb betegségek, amelyek túlzott hajhulláshoz vezethetnek a típusos és vírusos fertőzések vagy extrém esetben a malária. Ez a típusú hajhullás általában csupán átmeneti, amelyet az alopecia areata okoz. Vannak más fertőzések is, amelyek hajhulláshoz vezetnek, és amelyek során gombás fertőzés, de akár follikulitist és demodex nevű fertőzés is kialakulhat. A rákos megbetegedés során is hajhullás következik be, mivel a sugárkezeléses kemoterápiának ez az egyik mellékhatása.

közérzet egészség hajápolás hajhullás haj
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL