KÖZÉRZET

A cukorbetegség 8 figyelmeztető jele, amely a bőrön jelenik meg

Sajnos a cukorbetegség a szervezetnek szinte minden részét érintheti, ideértve a bőrt is. Meglepő módon a bőrproblémák jelzik legelőször, hogy valaki cukorbetegségben szenved. A jó hír az, hogy a legtöbb cukorbetegség hatékonyan kezelhető, ha felismered ezeket a jeleket, és még a korai szakaszban megtörténik mindez.

Néhány ilyen probléma persze akkor is kialakulhat, ha éppen nem vagy cukorbeteg, de leginkább a cukorbetegségben szenvedő emberek hajlamosak az alábbiakra:

.

 

 

 

Gombás fertőzések

A Candida albicans a gombás fertőzések közül a fő bűnös a cukorbetegek esetében. Ez egy élesztőszerű gomba, amely vörös és viszkető kiütéseket okoz, és amelynek során apró hólyagok alakulnak ki. A gombás fertőzések leginkább a nedves bőrfelületen alakulnak ki. A leggyakrabban érintett terület például a lábujjak, az ujjak, a száj sarkai, a körömrész és körülmetéletlen férfiak esetében a fityma alatti rész, emellett az orrfolyás következtében az orrnál és a hónalj körül is kialakulhat. A gombás fertőzések például a sportolók lábait kifejezetten veszélyeztetik, de gyűrűhályog és viszketést kiváltó hüvelyi fertőzések is könnyebben kialakulnak.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL