Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

A cukorbetegség 8 figyelmeztető jele, amely a bőrön jelenik meg

Szerző:
Szabó Anna
Sajnos a cukorbetegség a szervezetnek szinte minden részét érintheti, ideértve a bőrt is. Meglepő módon a bőrproblémák jelzik legelőször, hogy valaki cukorbetegségben szenved. A jó hír az, hogy a legtöbb cukorbetegség hatékonyan kezelhető, ha felismered ezeket a jeleket, és még a korai szakaszban megtörténik mindez.

Néhány ilyen probléma persze akkor is kialakulhat, ha éppen nem vagy cukorbeteg, de leginkább a cukorbetegségben szenvedő emberek hajlamosak az alábbiakra:

.

 

 

 

Gombás fertőzések

A Candida albicans a gombás fertőzések közül a fő bűnös a cukorbetegek esetében. Ez egy élesztőszerű gomba, amely vörös és viszkető kiütéseket okoz, és amelynek során apró hólyagok alakulnak ki. A gombás fertőzések leginkább a nedves bőrfelületen alakulnak ki. A leggyakrabban érintett terület például a lábujjak, az ujjak, a száj sarkai, a körömrész és körülmetéletlen férfiak esetében a fityma alatti rész, emellett az orrfolyás következtében az orrnál és a hónalj körül is kialakulhat. A gombás fertőzések például a sportolók lábait kifejezetten veszélyeztetik, de gyűrűhályog és viszketést kiváltó hüvelyi fertőzések is könnyebben kialakulnak.

közérzet egészség
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL