Szabó Anna
3. A cukor kardiovaszkuláris betegségeket okoz
A 20. században az orvosok úgy gondolták, hogy a kardiovaszkuláris betegségek kialakulásának kockázata csökkenthető, ha kevesebb zsíros ételt fogyasztunk, így csökken a koleszterinszint. A cukor ártalmatlanabbnak tűnt, mint a zsír, így az emberek zsírszegény étrendet követtek, de az édességről nem mondtak le. A 21. században drámai változás állt be. Az újabb kutatások kimutatták, hogy a cukor nemcsak hogy növeli a koleszterinszintet, de a már egyébként is károsodott érfalakra tapad, elzárva ezzel a keringést.
OLVASS TOVÁBB!
Ünnepi rohanás? Maradj nyugodt és kiegyensúlyozott természetes stresszoldókkal
Ismerős az érzés, amikor decemberben minden egyszerre zúdul rád?...
KÖZÉRZETHogyan lehet biztonságosan edzeni a téli szezonban?
Sokan várják az év végét, hiszen nincs is hangulatosabb a téli hónapoknál....
KÖZÉRZETPárkeresés a tenger mélyén? Segítünk megtalálni az igazit!
Milyen módon kapcsolódik össze a nagy felbontású fotózás a korallzátonyok védelmével, a vizeink fenntarthatóságával és ezáltal az ...
A női intuíció ereje: 5 gyakorlat annak fejlesztésére
A női intuíció egy titokzatos és erőteljes jelenség, amelyet gyakran a belső erővel és a környező világ mély megértésével társí...
KÖZÉRZETEgyre népszerűbb a fitnesz világában a HILIT
Ugrások, hegymászás, burpee-k: ezek a pulzusemelő gyakorlatok, amelyek során a saját testsúlyunkat használjuk, néhány éve a HIIT (nagy...
KÖZÉRZETEzért okozhat kiütést a Spa látogatásod: A Whirlpool-betegség
Egy kellemes fürdőzés után a szállodai jakuzziban hirtelen viszketni kezd a bőröd? Lehet, hogy a híres „Whirlpool-kiütés”, azaz a ...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK