Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

9 fa, amelyet érdemes gyakran átölelni - Gyógyító hatása van!

Szerző:
Szabó Anna
A fáknak hatalmas szerepe van taoizmusban és még nagyon sok kultúrában. Testünk és tudatunk felébresztése egy olyan tanulási és gyógyítási folyamat, mely arra ösztönöz bennünket, hogy megtaláljuk az elsődleges, legdominánsabb energiánkat, ami a belső megtisztulás érzését biztosítja számunkra. Ha a városban elő emberek kimozdulnának egy sétára a természetbe, akkor rengeteg gondjuk megszűnne a természet gyógyító ereje miatt.

Korábban azt hitték, hogy minden egyes fának van egy szelleme, és ő bocsájtja ki a hullámokat azon emberek felé, akik a fákban keresik a pozitív energiákat. Egy fa átölelésének számtalan titokzatos, ugyanakkor könnyen felismerhető előnye van, és ezekre akkor jövünk rá, amikor alaposan megfigyeljük őket. Jó rezgésekkel és tiszta energiákkal töltenek fel bennünket a legtermészetesebb módon. Ezenkívül elnyomják a fáradtságot, miközben élvezhetjük a természetes töltéseket.

A történelem során az emberek a fa összes részét használták, gyógyítás céljából. Időről időre megfigyelték, hogy melyik fa mit képes gyógyítani, illetve arra is rájöttek, hogy a nagyobb fák jóval több energiát raktároznak magukban, mint a kisebbek. A legerősebbek közé tartoznak a folyóvíz menti fák.

Ahhoz, hogy jó viszonyt alakíts ki egy fával, csendben figyeld, és azonnal észre fogod venni a belőle áramló pozitív energiákat. Ezután érezni fogod, mit kell tenned: kezedet a kéregre teheted, vagy átölelheted, a lényeg, hogy kapcsolatban legyél vele, és már áramolnak is az energiák. Na de vessünk egy pillantást azokra a fafajtákra, amelyeket érdemes minél többször átölelni, hogy élvezhessük gyógyító hatásukat:
 

1. Fenyő

Mint ahogy fentebb említettük, a nagy fák rengeteg energiát raktároznak magukban. A fenyők Chi-energiát sugároznak, táplálják a vért, erősítik az idegrendszert és hozzájárulnak egy hosszabb élethez - úgy tartják számon őket, mint a „halhatatlan fákat”. És ha ez nem lenne elég, akkor eláruljuk, hogy segítenek megszüntetni a görcsöket, csökkentik a duzzanatokat és segítik a törött csontok gyorsabb gyógyulását. A kínai festőművészet tele van a fenyők csodálásával, éppen emiatt tulajdonítanak nekik ekkora erőt.
 

közérzet egészség
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL