Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

8 jel, hogy szenvedsz a stressztől, és még csak nem is tudsz róla

Szerző:
Szabó Anna
A stressz minden szempontból hatással van az életedre, beleértve az érzelmeidet, a viselkedésedet, a gondolkodási készségedet és a fizikai egészségedet. Nincs erre immunis testrészed. A folyamatos stressz krónikussá válhat, és számos egészségügyi problémát okozhat.

A legtöbben elfogadják, hogy a stressz a mai modern társadalom velejárója, és tisztában vannak azzal, hogy ahogy telik a nap, kerülnek stresszes helyzetekbe. Egy kis stressz ugyan lehet jó dolog is, mivel kitartásra és cselekvésre ösztönöz, ám a túlzott stressz tartósan, komoly hatással lehet a mentális és a fizikai állapotodra. Természetesen a megnövekedett stresszt érzed magad is. Amikor szorongsz, az agy adrenalint és kortizolt termel (stressz hormon), ami bekerül a véráramba. Normális körülmények között – valós veszély esetén – ez a hormonális válasz lehetővé teszi, hogy elkerülj szerencsésen stresszhelyzeteket, vészhelyzetben helyesen tudj dönteni. Más szóval, hatékony vagy ilyenkor. A túlzott adrenalin és kortizol azonban negatívan hat a szervezetedre. Számos egészségügyi problémát okoz a túlzott stressz, többek között szorongás, depresszió alakul ki, hasmenés, emésztési zavarok, fejfájás, szívbetegségek, alvási problémák, és súlygyarapodás lép fel, valamint csökkent a koncentrációs képesség. Íme, astressz 8 fizikai tünete, melynek lehet, hogy nem vagy tudatában:

{KEPGALERIA}

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb írásainkról, angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 

7. Mellkasi fájdalom vagy szívdobogás

A stressz miatt szorongsz, és ha szorongsz, stresszelsz. Ez a borzasztó ördögi kör mellkasi szorítást és fájdalmat eredményezhet. Ráadásul a mellkasi fájdalmak igazán ijesztő tünetek, amik további szorongásra késztetnek. A krónikus stressz már eleve önmagában is növeli a szívroham és a szívbetegségek kialakulásának kockázatát. A legújabb kutatások szerint a stressz a véralvadás mechanizmusával is összefügg, ami közepes, de akár súlyos szívproblémákkal is együtt járhat.

közérzet egészség stressz
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL