KÖZÉRZET

8 jel, hogy szenvedsz a stressztől, és még csak nem is tudsz róla

Szerző:
Szabó Anna
A stressz minden szempontból hatással van az életedre, beleértve az érzelmeidet, a viselkedésedet, a gondolkodási készségedet és a fizikai egészségedet. Nincs erre immunis testrészed. A folyamatos stressz krónikussá válhat, és számos egészségügyi problémát okozhat.

A legtöbben elfogadják, hogy a stressz a mai modern társadalom velejárója, és tisztában vannak azzal, hogy ahogy telik a nap, kerülnek stresszes helyzetekbe. Egy kis stressz ugyan lehet jó dolog is, mivel kitartásra és cselekvésre ösztönöz, ám a túlzott stressz tartósan, komoly hatással lehet a mentális és a fizikai állapotodra. Természetesen a megnövekedett stresszt érzed magad is. Amikor szorongsz, az agy adrenalint és kortizolt termel (stressz hormon), ami bekerül a véráramba. Normális körülmények között – valós veszély esetén – ez a hormonális válasz lehetővé teszi, hogy elkerülj szerencsésen stresszhelyzeteket, vészhelyzetben helyesen tudj dönteni. Más szóval, hatékony vagy ilyenkor. A túlzott adrenalin és kortizol azonban negatívan hat a szervezetedre. Számos egészségügyi problémát okoz a túlzott stressz, többek között szorongás, depresszió alakul ki, hasmenés, emésztési zavarok, fejfájás, szívbetegségek, alvási problémák, és súlygyarapodás lép fel, valamint csökkent a koncentrációs képesség. Íme, astressz 8 fizikai tünete, melynek lehet, hogy nem vagy tudatában:

{KEPGALERIA}

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb írásainkról, angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 

közérzet egészség stressz
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL