Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

7 tipp a demencia megelőzésére - A mentális egészségről való gondoskodás minden életkorban fontos!

Szerző:
Szabó Anna
A demencia olyan állapot, amely súlyos agysérülések vagy neurodegeneratív betegségek esetén, például Alzheimer-kórban és Parkinson-kórban szenvedő betegeknél fordul elő. A WHO szerint az Alzheimer-kór a demenciában szenvedő betegek esetében 60-70%-ot teszi ki. Ez egy jó ok arra, hogy többet megtudj erről a betegségről és a vele kapcsolatos mítoszokról.

A demenciában szenvedő betegek száma növekszik, de ellentétben a közhiedelemmel, a demencia nem feltétlenül az öregedési folyamat normális része, és bizony különböző életkorú embereket érint. A legtöbb esetben a demencia visszafordíthatatlan, de lassítható, vagy akár meg is szüntethető a folyamat. Vannak lépések, amelyeket bármikor megtehetsz annak érdekében, hogy megakadályozd vagy késleltesd a kialakulását.

.

 

 

 

1. Vigyél be a szervezetedbe elegendő D-vitamint

Tanulmányok kimutatták, hogy a D-vitamin-hiányban szenvedő embereknél nagyobb a demencia kockázata. A nap a szervezetben D-vitamint termel, de nyilvánvaló, hogy ez nem elég, és ezért D-vitaminban gazdag ételeket kell bevenned az étrendedbe. Az ilyen élelmiszerek közé tartozik a csukamájolaj, a kardhal, a lazac, a tonhal, a szardínia és a máj.

közérzet egészség
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL