KÖZÉRZET

7 mindennapi szokás, ami káros hatással van a mentális egészségedre

Nem az az egyetlen rossz dolog, amit csinálsz, hogy reggel rögtön ellenőrzöd a telefonodat. Vannak bizonyos szokások, melyekről nem is gondolnád, de könnyen stresszes állapotba kerülhetsz általa, így lehet, hogy már így kezdesz neki az egész napnak. Íme, néhány szabály, melyeket be kell tartani, ha nem szeretnél kárt tenni a mentális egészségedben.

 

A telefonjaikat sokan a hálószobába is magukkal viszik, és ez növeli a stresszt. A stressz és a telefonok közötti összefüggés sokak előtt ismert, emiatt érdemes időnként mellőzni a készülék közelségét. Ám nem ez az egyetlen olyan dolog, amit a későbbiekben jó, ha távol tartasz magadtól. Az alábbiakban mutatunk néhány ártalmatlannak tűnő szokást, ami megzavarhatja a nyugalmat és hatással van a pszichére.


 

 

5.    Eltérő időben fekszel le esténként

A szabálytalan alvás kimerültséget, alacsony energiaszintet eredményez, emellett romlik a koncentrálóképességed is. Ráadásul növeli a kortizol termelését, ami pedig stresszt okoz. Mi több, egy halom mentális betegség a rossz alvási szokásokhoz köthető. Alvás alatt regenerálódik ugyanis az agy - feldolgozza az emlékképeket és az információkat, emellett felkészül a következő napra. Ezért is fontos, hogy mindig eleget pihenjen az agyad.

Megoldás: legalább 8 órán át aludj, megszakítás nélkül. Kerüld a stimuláló ingereket este – legyen szó telefonról vagy tévéről, legalább egy órával elalvás előtt. Koffeintartalmú italokat se fogyassz lefekvés előtt, és győződj meg arról, hogy minden adott a pihentető alváshoz.

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL