KÖZÉRZET

7 dolog, amit érdemes tenned, ha állandóan fáradtnak érzed magad

A fáradtságot úgy írhatjuk le, mint az energia és a motiváció hiányát (mind fizikai, mind mentális téren). Ez nem ugyanaz, mint az álmosság, ami azt jelenti, hogy alvásra van szükséged… A fáradtság nagyon gyakori panasz, és tünet, nem pedig betegség.

Ahogy öregszel, egyre fáradékonyabb leszel. Általában 35 és 50 éves kor között jelentkezik először, különösen, amikor úgy érzed, hogy „kiégtél”, „belefáradtál” valamibe, netán túlterhelt vagy. Sokakat ilyenkor hatalmas mértékű fáradtság önt el. A jó hír viszont az, hogy igenis le lehet küzdeni ezt a fáradtság érzést, és mindehhez egy kis tudás, némi akaraterő kell – no meg egy csésze kávé. Íme,7 dolog, amit érdemes tenned, hogy leküzdd az állandó fáradtságot:

.

 

 

 

4. Legyen az alvásod rutinszerű

A nem megfelelő és szabálytalan alvási szokások nem csak fáradttá tesznek, de még a balesetveszélyt is növelik, sérüléseket, baleseteket okozhatnak. A szakértők szerint bizony érdemes korábban ágyba kerülni ahhoz, hogy pihentető legyen az éjjeli alvás. Egy egészséges felnőtt számára 7-9 óra az ideális mennyiség. Ha nappal megteheted, akkor szundikálj 10-30 percet, így legyőzheted a fáradtságot. Emellett próbálj meg rendszeresen nagyjából ugyanakkor kelni és feküdni.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL